Afbeelding
Foto: pr

Leerlingen van de Koningin Julianaschool kijken na hun presentatie naar de burgemeester en wethouder op het beeldscherm. | Foto: pr


Muziekakkoord: méér muziek in de klas

Méér Muziek in de Klas. Afgelopen dinsdag werd door burgemeester Cornelis Visser en wethouder Jacco Knape via een live verbinding met de Koningin Julianaschool het Muziekakkoord ondertekend.

Met dit akkoord zet de gemeente zich samen met stichting Méér Muziek in de Klas, de gemeentelijke Muziekschool en Schoolkunstcommissie in voor meer muziekles in de klas op de basisscholen van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Die ondertekening werd gevierd op de Koningin Julianaschool. Leerlingen uit groep 5, 6 en 7 hadden allerlei liedjes ingestudeerd en gaven een muzikale show aan iedereen die via de livestream meekeek.

Er wordt in de gemeente Katwijk al een aantal jaren aandacht besteed aan muziekonderwijs. Zo krijgen alle groepen op alle scholen al vijf wekelijks aaneensluitende muzieklessen van vakdocenten van de Muziekschool. Ook zijn er in de gemeente veel actieve muziekverenigingen.

‘Nu doen we daar nog een schepje bovenop', aldus de wethouder. In maart vorig jaar gaf hij opdracht voor de ontwikkeling van een vernieuwd muziekprogramma. Samen met onder andere de Schoolkunstcommissie, Muziekschool, stichting Méér Muziek in de Klas en basisscholen is een programma opgesteld dat gericht is op structureel muziekles in de klas en het verbinden van binnen- en buitenschools aanbod van muziekonderwijs.

Cornelis Visser: ‘Met het ondertekenen van dit Muziekakkoord zorgen we ervoor dat een heleboel kinderen in de gemeente kennis kunnen maken met muziek.'

Afbeelding