Creaclub schenkt kleding aan Werkgroep De Ruyter

De Creaclub Rijnsburg is al enkele jaren actief in de Voorhof. een grote. Een groep dames komt bij elkaar om te breien, haken en kaarten te maken.


Deze activiteit wordt gehouden op dinsdagochtend in de 2e en 4e week van de maand, vanaf 9.30 uur t/m 11.30 uur. Vanwege de coronacrisis komen de dames niet meer bij elkaar. Met elkaar zijn er al heel wat spreien, baby en kinderkleertjes, shawls, mutsen en truien gemaakt.

Deze worden verkocht op onder andere de zomermarkt, braderie en paardenmarkt. De opbrengst van de verkoop werd ieder jaar gegeven aan het jeugdproject van de PKN Rijnsburg. Vanwege de crisis is er geen afname van de gemaakte spullen geweest. Er was dan ook een grote voorraad. Onlangs is deze aangeboden aan Werkgroep De Ruyter.


De creaclub kan nog wel wol, acryl, katoen en of haakgaren gebruiken. Mocht u hiervan iets over hebben, dan kunt u dit afgeven bij Annie Noort; tel. 3016962 of Bertie de Vries tel.4025464. De kaarten en schitterende kerstkaarten die we al gemaakt hebben kunt u bestellen en/of afhalen bij Bertie de Vries, Homanstraat 2 te Rijnsburg.



Herdenken van dierbaren

Op zaterdag 21 november zijn de Grote kerk en de Immanuelkerk tussen 10.00 en 17.00 uur opengesteld. Er is dan voor iedereen gelegenheid de kerken te bezoeken, stil te staan bij het verlies van dierbaren, een kaars te ontsteken, een gebed of gedachte achter te laten of zomaar even in Gods huis te vertoeven.


In de kerken zijn gastheren en gastvrouwen aanwezig om u de weg te wijzen. Reserveren is niet nodig.

Zondag 22 november is er een 'gewone' Ontmoetingsdienst in De Voorhof waarin ds. Pieter van der Ende zal voorgaan.


In de Grote kerk en de Immanuelkerk zullen diensten worden gehouden, waarin de overledenen van het afgelopen kerkelijk jaar zullen worden herdacht. Deze herdenkingsdiensten zijn uitsluitend op uitnodiging toegankelijk.


Meer informatie over de aanvangstijden van deze diensten op:

www.protestantsrijnsburg.nl



Start EHBO cursus

Een ongeluk is zo gebeurd…en dan? Bijna iedere dag lees je het in de krant of zie je de beelden op tv: auto in de kreuk, kind op fiets aangereden, een reanimatie in de woonwijk. Als het jou overkomt: ga je filmen of ga je helpen.


Heel veel grote en kleine ongelukken gebeuren niet eens op de weg of buiten, maar thuis. Een verbrande hand, een beet van een huisdier, verstuikte enkel omdat je de laatste tree van de trap miste. Niks ernstigs, als je maar weet hoe je deze ongelukjes moet behandelen. Onwetendheid en/of paniek kan er toe


leiden dat je volkomen dichtslaat bij dat kind van die fiets of de bestuurder van dat autowrak.

Als EHBO-er heb je geleerd hoe je een slachtoffer gerust kan stellen, handvatten gekregen om het letsel niet te verergeren, reanimatie training gevolgd en geoefend om op de juiste manier professionele hulp in te roepen. Als EHBO-er ben je er dan ook zeker van dat er thuis -waar de meeste ongelukjes gebeuren- op die manier altijd adequate hulp aanwezig is.


Laat je niet verrassen en ga niet staan filmen, maar volg een EHBO cursus bij de EHBO vereniging Valkenburg. De nieuwe opleidingscursus start op woensdag 27 januari.

Opgeven kan via

info@ehbo-valkenburgzh.nl

Voor verdere vragen kunt u bellen met Hans Visser 06-30232638.



Holland Rijnland: 25,6% meer WW en 34,2% minder vacatures

De coronacrisis heeft flinke impact op de regionale werkgelegenheid. In de publicatie ‘Regio in Beeld Holland Rijnland 2020’ schetst UWV de recente ontwikkelingen op de regionale arbeidsmarkt. Ondanks de dempende werking van steunmaatregelen, is het aantal WW-uitkeringen tot en met augustus met 25,6 procent gestegen.

UWV verwacht dat het aantal WW-uitkeringen in 2021 verder stijgt. Tegelijkertijd zal het aantal vacatures fors lager zijn dan voor de coronacrisis. Het aantal vacatures daalde 34,2 procent ten opzichte van de periode tot half maart. Bovendien kunnen de vacatures die openstaan niet eenvoudig worden ingevuld. De mismatch op de arbeidsmarkt biedt kansen voor werkzoekenden om over te stappen naar een andere sector of een ander beroep.

De impact van de coronacrisis hangt samen met de sectoren waar werknemers in Holland Rijnland werken en met de bedrijven die in de regio gevestigd zijn. Landbouw, zorg & welzijn, onderwijs, detailhandel, groothandel en horeca zijn relatief sterk vertegenwoordigd. Horeca en detailhandel non food kregen met een flinke krimp te maken, terwijl de sectoren onderwijs en zorg & welzijn een stabiele werkgelegenheid lieten zien. In de regio werkt 23 procent van de werknemers, zo’n 136.300 mensen, in sectoren met grote tot zeer grote krimp.

Het aandeel werknemers dat werkt in sectoren met geen of weinig krimp of in sectoren met groei is 55 procent.