Digitaal vragenuur bezuinigingen

Het college van burgemeester en wethouders beantwoordt digitaal vragen over de voorgestelde bezuinigingen. Dat gebeurt via de Facebookpagina van de gemeente.


Vorige week woensdag was het eerste facebook live vragenuur over de bezuinigingen met wethouders Corien van Starkenburg en Adger van Helden.


Maandag 23 november om 19.30 uur zitten de wethouders Rien Nagtegaal en Jacco Knape klaar om vragen te beantwoorden. Wethouder Knape beantwoordt vragen over economie, onderwijs, duurzaamheid, erfgoed en cultuur. Bij wethouder Nagtegaal kan men terecht voor antwoorden op vragen over mobiliteit, wegen, fietsen, parkeren en groen.


Woensdag 25 november houden de burgemeester Cornelis Visser en wethouder Gerard Mostert een online vragenuur. Bij de burgemeester kan men terecht voor vragen over veiligheid, toezicht en handhaving, volksfeesten en evenementen. Wethouder Mostert beantwoordt vragen over wonen, projectlocatie Valkenburg en ruimtelijke ordening.



Meedenken over toekomst-bestendige gemeente

Hoe gaan we elektriciteit en warmte duurzaam opwekken en gebruiken in de gemeente? Hoe gaan we energie besparen? En hoe kunnen we onze omgeving aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering? De keuzes die de gemeente hierover moet maken, kunnen grote invloed hebben op de buurt waar u woont, werkt en in uw vrije tijd naartoe gaat.


Gemeente Katwijk maakt zich klaar voor een duurzame toekomst, waarin iedereen fijn kan blijven wonen, werken en recreëren. Om dit te bereiken moeten we onder andere op een andere manier omgaan met energie om verdere verandering van het klimaat tegen te gaan. Bijvoorbeeld door steeds meer energie te besparen en door over te gaan op duurzame energiebronnen die stroom en warmte aan onze huizen leveren. Denk aan het plaatsen van zonnepanelen en windmolens voor het opwekken van duurzame stroom. Of het gebruik van duurzame warmte om uw huis te verwarmen en om te koken in plaats van het gebruik van aardgas.


Laat weten wat u belangrijk vindt en vul de vragenlijsten over de ‘energietransitie’ en over een ‘klimaatbestendig Katwijk’ in via

www.katwijk.nl/vragenduurzaamheid

De vragenlijsten duren beiden ongeveer 10 minuten om in te vullen; dat kan tot en met 6 december. De ingevulde gegevens in de vragenlijsten zijn vertrouwelijk en worden anoniem verwerkt.