Afbeelding
Foto: pr

Corona-update Katwijk


Flinke daling besmettingen

Het aantal Covid 19-besmettingen is afgelopen week flink gedaald in Katwijk. Er werden 154 besmettingen gemeld bij de GGD Hollands Midden. Een week eerder waren dat er nog 339 en de twee weken daarvoor meer dan 400 (zie diagram hieronder).

Er zijn vorige week twee Katwijkers opgenomen in het ziekenhuis en er is één plaatsgenoot overleden aan COVID 19.

Afgelopen maandag werden er 24 nieuwe besmettingen gemeld en afgelopen dinsdag 11.

In totaal zijn er 54 Katwijkers in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 25 overleden aan corona.

Burgemeester Cornelis Visser liet vorige week vrijdag in zijn wekelijks gesprek met de media al weten dat het de goede kant op gaat. 'In Katwijk gaat het echt goed. Het aantal besmettingen deze week is een stuk lager dan vorige week. We doen de goede dingen blijkbaar. Ik ben heel blij dat we de goede kant op gaan. Ik hoop dat het kabinet besluit dat we volgende week kunnen versoepelen.’

De GGD ziet, net als een week eerder, opnieuw een daling van het aantal coronabesmettingen in de regio Hollands Midden. Het aantal testen is ook gedaald, met 6 procent. Het percentage positieve testen daalt echter minder snel dan verwacht. Dat is bijzonder, aldus de GGD afgelopen dinsdag.

Mogelijk heeft de GGD niet langer alle coronabesmettingen in beeld, omdat mensen zich niet bij de GGD maar in de commerciële teststraten laten testen. Het is mogelijk dat niet alle corona uitslagen aan de GGD worden gemeld.