Afbeelding
Foto: pr

Ontmoet schrijfster Susan Smit online met de bibliotheek

Bibliotheek Katwijk ontvangt donderdag 26 november van 19.30 tot 20.30 uur schrijfster Susan Smit voor een online ontmoeting in het kader van Ontmoet Schrijvers Online. Zij schreef de historische roman ‘Tropenbruid’ waarin zij het levensverhaal van het weesmeisje Anna vertelt.

Bibliotheekmedewerker én presentatrice Carolien van Egmond gaat met haar in gesprek over het grote verhaal dat achter deze ogenschijnlijk kleine geschiedenis schuilgaat.


Je kunt meedoen en schrijfster Susan Smit na het interview zelf vragen stellen. Bovendien kun je een boek winnen.

Susan Smit

Susan Smit is schrijver, columniste en veelgevraagd spreekster. Ze heeft als schrijfster al vele titels op haar naam staan. Voor de historische roman 'Vloed' ontving ze lovende kritieken en brak ze door bij het grote publiek. Momenteel werkt ze aan een volgende historische roman die gepland staat voor mei 2021.

In haar boek 'Tropenbruid' beschrijft zij het levensverhaal van weesmeisje Anna. Op een dag reageert Anna op een advertentie waarin een ambtenaar in Nederlands-Indië een echtgenote zoekt. Eenmaal in Batavia ontdekt ze al snel dat haar huwelijk met de starre Willem niets anders is dan een dekmantel voor carrièregekonkel, geheime liefdes en verzwegen familieverbanden. De thematiek en de beschrijvingen van het koloniale huishouden zijn pakkend en passen goed in de huidige belangstelling voor de rol van de vrouw in de koloniën.

Genoeg om een uurtje over door te praten met Susan Smit.


Aanmelden webinar

Heb je belangstelling, dan kun je je gratis aanmelden voor deze online ontmoeting op 26 november met Susan Smit. De aanmeldlink staat op de website van Bibliotheek Katwijk: www.bibliotheekkatwijk.nl >actueel > ontmoet-schrijvers-online. Het eerste half uur voert Carolien van Egmond een gesprek met schrijfster Susan Smit. Daarna kunnen de deelnemers hun eigen vragen stellen via de chatfunctie. Deelname is gratis, maar je moet je vooraf aanmelden. Je ontvangt dan een e-mail met de link naar het gratis webinar.



Biblotheken weer open

Bibliotheken, musea, theaters, zwembaden en pretparken mogen vandaag, na een sluiting van twee weken, weer open. Dat maakte minister-president Mark Rutte afgelopen dinsdag bekend tijdens de persconferentie over de coronamaatregelen.

Twee weken geleden maakte Rutte strengere regels bekend om het aantal coronabesmettingen naar beneden te krijgen.

Die maatregelen hebben blijkbaar gewerkt, want het aantal besmettingen is flink gedaald. Zodanig zelfs, dat de maatregelen van twee weken geleden worden opgeheven.

Er mag ook weer gesport worden in groepsverband en thuis mag men weer maximaal drie in plaats van twee mensen thuis ontvangen.

Andere maatregelen blijven van kracht. De horeca blijft voorlopig nog gesloten.