Afbeelding
Foto: pr

Gezonde start op Sjaloomschool

Alle leerlingen van de Sjaloomschool gingen vorige week woensdag van start met een heerlijk ontbijt. De Sjaloomschool doet ook dit jaar weer mee aan het Nationale Schoolontbijt. Kinderen mochten kiezen uit diverse gezonde producten die samengesteld zijn door de gekozen supermarkt, die dat dit jaar in Nederland verzorgt.


Maar liefst meer dan honderd kinderen namen deel aan het ontbijt op de Sjaloomschool. ‘Ik kies voor een broodje gezond’, vertelt Liam uit groep 4.

De juf komt langs en schenk thee, melk of water in. Liam is trots op zijn samenstelling van zijn ontbijt: bruinbrood, een plakje kaas en wat groente. Elk kind heeft de keuze tussen iets gezonds, maar ook een beetje zoet beleg. De meeste kinderen gaan overigens voor gezond. Maar liefst honderd gekookte eitjes zijn de school binnen komen rollen en ook deze worden door veel kinderen gegeten.


Gezonde school

De Sjaloomschool staat bekend als ‘gezonde school'. ‘Dit jaar gaan we voor het Vignet gezonde school van het voedingscentrum' zegt directeur Jaimie Prigge van de basisschool in Katwijk.


‘Gezondheid is een belangrijk thema voor alle kinderen van onze school en de peuterspeelzaal. We denken met het team na over een schoolbrede-aanpak op het gebied van bewegen, gezonde voeding, het algemeen welzijn van kinderen en relationele vorming'.