Rijnsburger ernstig gewond bij arrestatie

De Rijksrecherche doet onderzoek naar het gewond raken van een arrestant vorige week woensdagmiddag in Rijnsburg. De verdachte kwam bij zijn aanhouding ten val en liep daarbij ernstig hoofdletsel op.


De politie werd vorige week woensdag aan het eind van de middag opgeroepen om te bemiddelen bij een huiselijk conflict. Een van de betrokkenen was een 34-jarige man. De politie besloot hem aan te houden. De verdachte is ten val gekomen en heeft daarbij ernstig hoofdletsel opgelopen. Hij is opgenomen in het ziekenhuis.


De Rijksrecherche onderzoekt wat er precies is gebeurd, hoe de man ten val is gekomen en of de politie goed heeft gehandeld.


Genieten van de Lucht

Tot en met 30 november is de expositie van kunstenares Janneke Wouters ‘Genieten van de Lucht’ te zien in het Dorpshuis te Valkenburg.


Janneke is trots op deze expositie. Van jongs af aan is zij creatief bezig geweest. ‘Na havo 4 in combinatie met de Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag besloot ik om een vakopleiding te volgen aan het Nimeto in Utrecht. Na deze opleiding merkte ik dat ik het creatieve en het sociale aspect wilde combineren en volgde ik de opleiding MMZ-persoonlijk begeleider. In deze tijd portretteerde ik vooral familie en vrienden op vakantie’, vertelt ze.

In haar werk laat Janneke zich inspireren door kleurcontrasten die ze tegenkomt in het dagelijks leven. ‘Voor de expositie ‘Lucht' liet ik mij vooral inspireren door de mooie luchten in Valkenburg en omgeving zoals tijdens het windsurfen op het Valkenburgsmeer', vertelt ze. De stijlen contrasteren met elkaar door het minimalistische/moderne tegenover de vaak kleurrijke realiteit. Janneke is zelf bij haar expositie in het Dorpshuis aanwezig op: zaterdag 14 november van 10 tot 12 uur en dinsdag 24 november van 9 tot 11 uur.