Afbeelding
Foto:

WELZIJNSKWARTIER is een ondernemende organisatie die samen met anderen stimuleert dat mensen actief meedoen en mee kunnen blijven doen aan de samenleving, ongeacht hun leeftijd, achtergrond of beperking.

Welzijnskwartier werkt intensief samen met vrijwilligers en diverse organisaties op het gebied van wonen, zorg en welzijn.


Welzijnskwartier, Huize Callao, Callaoweg 1, 071 4033323,

info@welzijnskwartier.nl,

www.welzijnskwartier.nl




Nationale Dag van de Mantelzorg

Bewonder hoe bijzonder u bent

Mantelzorgers vinden het gewoon wat ze doen, maar het is juist heel bijzonder. Daarom is het goed om ze in de schijnwerpers te plaatsen.


Afgelopen dinsdag (10 november) was het voor de 23ste keer de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag staat Welzijnskwartier stil bij alle mantelzorgers die zorgen voor een ander. Wist u dat er 17.000 Katwijkers mantelzorger zijn? Een van die mantelzorgers is de heer Van den Oever (78) die met veel liefde zijn vrouw met Alzheimer in Overduin bezoekt. Hij vertelt zijn herkenbare verhaal over het zorgen in tijden van de coronacrisis. Ieder jaar organiseert Welzijnskwartier ontspannen momenten in het kader van Nationale Dag van de Mantelzorg. Met alle coronamaatregelen is dat helaas nu niet mogelijk. Daarom ontvangen al bij Welzijnskwartier ingeschreven mantelzorgers een kaart per post. Een hart onder de riem met de hoop op betere tijden en weer fysieke bijeenkomsten.

Belteam

Contact met mantelzorgers is erg waardevol. Daarom is er tijdens deze coronaperiode een speciaal belteam opgestart dat telefonisch contact zoekt. Dit resulteert in bijzondere verhalen en ontmoetingen en geeft mensen het gevoel dat ze ‘niet vergeten zijn’. Om verdriet te delen, even het hart te luchten of even bij te kletsen met iemand die uw situatie begrijpt. Lees hiernaast hoe dat met meneer Van den Oever verging. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de gespecialiseerde sociaal werkers van Welzijnskwartier: 071 4033323 en/of mantelzorg@welzijnskwartier.nl


Blijk van Waardering

Is er iemand die voor u zorgt? Meld uw mantelzorger aan voor de Blijk van Waardering (100 euro).


Vraag voor 30 november samen met hem of haar de waardering aan op: www.katwijk.nl/dankjewel. Let op, uw mantelzorger moet geregistreerd zijn bij het Welzijnskwartier.

Reinette, Asli, Martine en Annabel (v.l.n.r.), de mantelzorgspecialisten van het Welzijnskwartier. | Foto: pr