Iris de Jong (links) en Ellen Blom (rechts) met Anneloes Haasnoot van Saton Optiek Katwijk. | Foto: pr
Iris de Jong (links) en Ellen Blom (rechts) met Anneloes Haasnoot van Saton Optiek Katwijk. | Foto: pr Foto: pr

Aan Stichting Zienderogen

Saton Optiek schenkt 800 brillenglazen

Iris de Jong en Ellen Blom van de Stichting Zienderogen mochten bij Saton Optiek Katwijk circa 800 brillenglazen in ontvangst nemen. Met deze donatie, die zij uit handen kregen van Anneloes Haasnoot, kunnen zij een heleboel slechtzienden blij maken in landen waar een bril of een oogmeting niet vanzelfsprekend is.


De glazen worden per vliegtuig verzonden naar Ghana en Saparua (molukken). Graag willen vrijwilligers van de Stichting Zienderogen de glazen zelf brengen, maar dat is in deze coronatijd natuurlijk niet mogelijk. In 2018 en begin 2020 reisden Iris en Ellen wel samen af naar Ghana voor een missie. Hier voerden zij onder andere bij honderden kinderen van diverse scholen een oogmeting uit.


Iris de Jong is als dochter van Philip de Jong, die al meer dan 30 jaar werkzaam is bij Saton Optiek, geen vreemde in de optiek. Als optometrist leerde zij ortophtist Ellen Blom kennen toen zij samen werkten bij Eyescan. Ellen is bestuurslid bij Stichting Zienderogen en is al meerdere keren op missie geweest voor de stichting.


Stichting Zienderogen

Stichting Zienderogen zet zich al tientallen jaren in voor zorg aan ‘verre’ ogen. Door middel van kleinschalige projecten biedt Stichting Zienderogen hulp aan de allerarmste blinden en slechtzienden in landen over de hele wereld, van Oost-Europa tot Azië en van Afrika tot Zuid-Amerika.


Saton Optiek, die aankomende december haar 60 jarig jubileum viert, draagt de stichting een warm hart toe en is er trots op dat zij met deze donatie een grote groep slechtzienden weer kan laten zien.