Afbeelding
Foto: pr

Perencake gedompeld in karamel


Ine Paauw-van der Plas was een van de deelnemers van Heel Holland Bakt 2017.

In deze rubriek deelt ze een van haar recepten.

Website: www.inepaauw.nl

Facebook: INE Baking and
dining together

Instagram: Ine Paauw

In de herfst geniet ik altijd van de mooie warme smaken die er zo bij horen. Daarom heb ik een Perencake gedompeld in een heerlijke karamel, met een vleugje kaneel uit de oven getoverd. Gebruik een stevige peer, en een ronde gesloten bakvorm van 20cm. Een springvorm is minder geschikt omdat de karamel er dan uit sijpelt tijdens het bakken.


Met een lekkere mok thee erbij is het helemaal niet erg dat het weer een beetje guur is.


Ingrediënten:

2 peren (Doyenne du Comice), 75 gr licht bruine basterdsuiker, 75 gr roomboter, 1 thl kaneel. 225 gr suiker, 225 gr roomboter, 5 eieren, 1 thl vanille extract, 225 gr bloem, 1 thl bakpoeder, ½ thl zout.


Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Smelt 75 gr boter en giet dit in de bakvorm. Strooi hier 75 gr licht bruine basterdsuiker en 1 thl kaneel overheen. Ondertussen schil je de peren en haal je de klokhuizen eruit. Snijdt de peren in kwarten. Rankschik de peren in de suiker en boter bodem met de bolle kant naar beneden.


Maak het cakebeslag: mix de 225 gr suiker, 225 gr roomboter tot een luchtige bleke crème.

Voeg een voor een de eieren erdoor tot de andere opgenomen is. Voeg het vanille extract toe, en vervolgens de bloem, bakpoeder en zout. Mix tot een mooi glad beslag. Giet het cakebeslag uit over de peren, en tik met de bakvorm een paar keer op het aanrecht om het beslag goed te laten zakken tussen de peren. Bak de cake in 45 minuten gaar, prik met een saté stokje om de gaarheid te controleren.


Veel bakplezier!

Liefs Ine

Afbeelding