DSV in toptien HACCP

Ingezonden n DSV


Drie locaties van de Katwijkse zorgorganisatie DSV|verzorgd leven haalden een landelijke top-10 notering in de onafhankelijke kwaliteitsmeting voor de HACCP (restaurantvoorziening), met maar liefst 3 negens. Na de eerder door de cliënten toegekende 8,4 voor de zorg van DSV is dit opnieuw een erkenning voor de kwaliteit van de dienstverlening van DSV.


DSV|verzorgd leven, met vestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Lisse vindt het als ouderenzorgorganisatie belangrijk om goede restaurantvoorzieningen te hebben waar de cliënten prettig en smakelijk kunnen eten. Zij en hun naasten kunnen erop vertrouwen dat dit op een verantwoorde en hygiënische wijze is bereid. Voor veel ouderen is het genieten van de maaltijden een van de hoogtepunten van de dag; vandaar dat de medewerkers van DSV hier veel aandacht aan besteden.


Hygiëne en de juiste behandeling van alle voedingswaren is daarbij een belangrijk onderdeel, naast de gastvrijheid. Het zegt ook iets over het vakman(of vrouw-)schap van de medewerkers die dit verzorgen voor de cliënten.


Ook in de afgelopen periode zijn er weer audits geweest op de locaties, in verband met de HACCP-richtlijn, voor de restaurantvoorzieningen. Deze audits worden uitgevoerd door het landelijke en onafhankelijke testbureau, HCN uit Zoetermeer.


Toptien

Het onafhankelijke landelijke testbureau presenteerde deze maand de resultaten van het onderzoek, waaronder ook de cijfers van DSV.


Aan de hand van een uitgebreide checklist voert één van de consultants van het bureau een HACCP-audit in de keuken of het restaurant uit. Vervolgens worden er punten toegekend aan alle deelprocessen en dit resulteert in een score. DSV|Vlietstede (Rijnsburg) staat daarbij op nummer 7, met een cijfer van 9,1; DSV|Duinrand (Katwijk) staat op een zesde plaats met een cijfer van 9,2 en DSV|Rustoord (Lisse) zelfs op een vijfde plaats met een cijfer van 9,3.


Meer informatie zie website van HCN: www.hygieneconsult.nl



K&O Workshop Levenstestament

Wat regel je, voor als je zelf niets meer kunt regelen? Wat is wilsonbekwaamheid juridisch eigenlijk? Kunt u zelf bepalen wie uw zaken regelt als u dat zelf niet meer kan? Wat regelt de wet als je zelf niets hebt geregeld? Wat is een levenstestament?


Deze en andere vragen worden beantwoord in deze workshop bij K&O door een notaris van Verhees Notarissen. In één avond worden alle aspecten van het erfrecht behandeld en is er veel gelegenheid tot het stellen van vragen.

Datum: woensdag 11 november. Tijd: 19.30-21.30 uur. Prijs: €15,-


Kijk voor verdere info en direct inschrijven op www.kenokatwijk.nl

K&O Katwijk, maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur, 071-4016400.