Geen kans op vergoeding lichtmasten op Boulevard

De gemeente gaat geen juridische procedure beginnen om de kosten van de houten lichtmasten op de Boulevard te verhalen op de leverancier. Die lichtmasten zijn onlangs vervangen door nieuwe aluminium masten, omdat de kwaliteit van de houten masten gebrekkig bleek. Een aantal daarvan dreigden zelfs om te vallen.


De leverancier stelt dat die houten lichtmasten er gekomen zijn in opdracht van de gemeente. Bovendien zat er op die masten een fabrieksgarantie van 10 jaar. De gemeente ging zelf uit van een verwachte levensduur en afschrijftermijn van 20 jaar.

In november vorig jaar heeft de gemeente, mede op aandringen van de gemeenteraad, de aannemer en leverancier van de lichtmasten in gebreke gesteld. Die hebben de ingebrekestelling schriftelijk onderbouwd afgewezen. Ze wijzen erop dat de garantietermijn van 10 jaar is verstreken en dat daarom de lichtmasten niet vervangen hoeven te worden door nieuwe.


Zij wijzen er ook op dat keuze voor de houten lichtmast en armatuur in het gemeentelijk bestek voor de opknapbeurt van de Boulevard was opgenomen. Dat het door de landschapsarchitect gekozen materiaal niet geschikt is voor de locatie, is dan voor risico van de opdrachtgever, de gemeente.


De gemeentelijke afdeling Juridische Zaken constateert op basis van de stukken en de relevante wet- en regelgeving, dat het geen zin heeft om een juridische procedure te starten tegen de aannemer of leveranciers van de lantaarnpalen. Het college sluit zich hierbij aan.


Bij RTV Katwijk

Politiek voor het weekend

RTV Katwijk start vrijdag 30 oktober met het radioprogramma ‘Politiek voor het weekend’. Tussen 16.00 en 17.00 uur hoort u meer over de Maatschappelijke Agenda en de bezuinigingsvoorstellen.


‘Politiek voor het weekend’ is geen ver-van-mijn-bed-show. Wij willen de politiek dichterbij brengen, politici (kritisch) bevragen naar het waarom en hoe van hun standpunten.

We blikken terug en kijken vooruit naar de commissie- en raadsvergaderingen en wat de daar genomen besluiten voor u betekenen.

De aftrap op 30 oktober wordt gepresenteerd door Jan de Bruin en Sandra Kornet-van Duijvenboden. Zij praten met wethouder Adger van Helden, Sonny Spek van DURF en voorzitter Henk Sierat van de UNI over de Maatschappelijke Agenda. Wethouder Van Helden vertelt ook meer over de eerder deze week aangekondigde bezuinigingsvoorstellen.

‘Politiek voor het weekend’ is een co-productie van RTV Katwijk en Uitgeverij Verhagen.

Iedere vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur vanuit de studio van RTV Katwijk aan de Ambachtsweg.