Afbeelding
Foto: GGDHM

Corona-update Katwijk


Besmettingen blijven stijgen

Het aantal coronabesmettingen in Katwijk blijft stijgen. Vorige week (maandag - zondag) werden maar liefst 408 Katwijkers met Covid 19 gemeld bij de GGD Hollands Midden. Veruit het hoogste aantal tot nog toe (zie onderstaand diagram).

Twee Katwijkers zijn vorige week opgenomen in het ziekenhuis en er is vorige week één inwoner overleden aan het virus.

Koploper

Katwijk is momenteel koploper in de regio met gemiddeld (23,2 procent) het hoogste aantal besmettingen. Regionaal ligt dat gemiddelde op 20,1 procent.

En er lijkt nog geen eind te komen aan dat hoge aantal besmettingen in Katwijk, want begin deze week werden er op maandag 40 en dinsdag 81 nieuwe besmettingen gemeld bij de regionale gezondheidsdienst. Twee daarvan zijn opgenomen in het ziekenhuis en er viel afgelopen dinsdag ook één overlijden te betreuren.

In totaal zijn er inmiddels 19 bewoners overleden, zijn 44 Katwijkers in het ziekenhuis beland met het virus en zijn 1.529 Katwijkers besmet (geweest).

Regionaal

Er zijn vorige week 15.407 personen getest in de vier regionale corona-teststraten van de GGD, waarvan er een op voormalig vliegkamp Valkenburg in Katwijk is gevestigd. Hiervan bleek 20 procent positief. 'Opnieuw een flinke stijging in vergelijking met vorige week. In vrijwel alle leeftijdsgroepen is het percentage besmettingen gestegen', meldt de GGD afgelopen dinsdag.