Veel bedrijvigheid in bovenstaande woning waar de hoofdpersoon 'woont' van de film 'Mascotte'. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
Veel bedrijvigheid in bovenstaande woning waar de hoofdpersoon 'woont' van de film 'Mascotte'. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde Foto: Adrie van Duijvenvoorde


Filmopnames in Katwijks huis voor bioscoopfilm

Felle lampen, een hoogwerker boven het huis, vrachtwagens, enorme camera’s. De afgelopen twee weken was dat allemaal te zien op de hoek Te Brittenstraat/Buitenssluisstraat vlak achter de Boulevard in Katwijk aan Zee. Reden voor al die bedrijvigheid: filmopnames.

De productiemaatschappij BIND wil er nog niet veel over kwijt. Alleen dat het gaat om opnamen voor de bioscoopfilm Mascotte van regisseur Remy van Heugten. Die film zal eind 2021 te zien zijn.


Op de site van BIND is iets meer informatie te vinden. Zoals de vermelding dat ‘Mascotte’ een samenwerking is met BNNVARA en dat de film is geselecteerd voor het project Dutch Crossover van het Nederlands Filmfonds. Het project ontvangt de maximale realiseringsbijdrage van €850.000 van dat fonds.


De nieuwe speelfilm is gebaseerd op een scenario van Gustaaf Peek. ‘Wat krijg je, wanneer je gelooft dat kapitalisme alles oplost en de media op hun woord gelooft? Wanneer je denkt dat geluk voor mooie mensen is en de witte man het toppunt van de schepping? Dan krijg je Jerry. En Jerry is boos’, staat op de site van BIND.


Katwijk is deze week ook nog het onderkomen van vlogger BOAZ die tijdelijk met vrienden in een appartement in Villa Allegonda verblijft.