Vanaf maandag 2 november ligt dit boek voor iedereen klaar in de bibliotheekvestigingen. | Foto: pr
Vanaf maandag 2 november ligt dit boek voor iedereen klaar in de bibliotheekvestigingen. | Foto: pr Foto: pr

Tijdens Nederland Leest

Boek cadeau voor leden                én bezoekers bibliotheek

Tijdens de campagne Nederland Leest in november in veel bibliotheken in Nederland, krijgen leden én bezoekers het boek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer cadeau. Vanaf maandag 2 november ligt dit boek voor iedereen klaar in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. In deze coronatijd is het een fijn bericht om mensen zo’n mooi boek te kunnen geven.


Het thema van Nederland Leest is dit jaar: ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’, over familiegeschiedenissen.


In het cadeauboek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van schrijfster Judith Koelemeijer dat de bibliotheek dit jaar weggeeft, vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw. Een feest van herkenning en een spannend, subtiel en ontroerend boek.


Activiteiten

Met het thema geschiedenis kan de bibliotheek goed uit de voeten. Allereerst is er de grote collectie geschiedenisboeken en boeken vol met familiegeschiedenissen. Binnen de huidige mogelijkheden organiseert de bibliotheek ook een paar activiteiten.


Ontdek meer met Delpher

Zo is er op maandag 2 november de lezing: ‘Ontdek meer over je familiegeschiedenis met Delpher’ waarin je leert hoe je met de handige website Delpher je eigen familiegeschiedenis kunt induiken.

Verder is er een schrijfcursus door schrijfdocent Bianca Boer. Zij leert je in drie maandagavonden (9, 16 en 23 november van 20.00 tot 21.30 uur) alles over het schrijven van een familiegeschiedenis. Echt een aanrader!


Susan Smit

Verder hebben we nog een kleinschalige filmavond met een fijnzinnig familieverhaal op 25 november.

En volgt er op donderdag 26 november vanuit Bibliotheek Katwijk een online interview met schrijfster Susan Smit in de serie Ontmoet Schrijvers Online. Houd de website en social media van de bibliotheek in de gaten.



Een spannend, subtiel en ontroerend boek



Voor extra informatie, kaartverkoop en eventuele nieuwe activiteiten in het kader van Nederland Leest: www.bibliotheekkatwijk.nl