Leren programmeren met micro:bit. | Foto: pr
Leren programmeren met micro:bit. | Foto: pr Foto: pr

Nederland Leest: lid voor de helft van Bibliotheek Katwijk

Wie in de maand november, tijdens de campagne Nederland Leest, lid wordt van Bibliotheek Katwijk heeft een lekkere meevaller. Als je het afgelopen jaar geen lid bent geweest, kun je nu een jaarabonnement krijgen voor de helft van de prijs. En wie wil dat nu niet in deze vreemde tijden waarin we veel binnen zitten en onze sociale activiteiten op een laag pitje staan.


Lid worden van de bibliotheek is het waard! De bibliotheek biedt onder meer: een gevarieerde collectie aan boeken, e-books, luisterboeken en tijdschriften, een echte Makersplaets voor kinderen, korting op onze activiteiten met de leukste lezingen, films en workshops, hulp en ondersteuning bij taal en digitale vaardigheden en gratis werk- en studeerplekken. Met vestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en services zoals gratis reserveren is de bibliotheek als ‘een fijne vriend dichtbij’.


Word in november, Nederland Leest-maand, lid van Bibliotheek Katwijk (kan ook online!) en ontvang het eerste jaar 50 procent korting op je abonnement. En je krijgt er ook nog gratis het Nederland Leest-boek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer bij. Een prachtig boek.



Voor jongeren in Maekersplaets bibliotheek

Programmeren met                        ‘De waanzinnige boomhut’

Het populaire boek ‘De waanzinnige boomhut’ staat centraal in de workshop micro:bit die op twee middagen in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek wordt gegeven. Op dinsdag 3 november én op donderdag 5 november van 16.00 tot 17.15 uur kunnen kinderen van 9 tot en met 12 jaar spelenderwijs kennismaken met programmeren. Welkom op deze leuke én educatieve activiteit in de bibliotheek.


Hoe leuk is het om te leren programmeren aan de hand van het boek ‘De waanzinnige boomhut’. De bibliotheek organiseert deze speciale activiteit waarbij kinderen ontdekken wat de mogelijkheden van de micro:bit (een soort programmeerbare mini-computer) zijn. Zowel voor het boek ‘De waanzinnige boomhut’ als voor de workshop micro:bit in twee delen geldt: het is één groot avontuur! Er kunnen 8 deelnemers meedoen dus geef je snel op! Als je meedoet, betekent dit dus dat we je beide middagen in de bibliotheek verwachten.


Meedoen

Zin om mee te doen aan deze leuke workshop in twee delen (3 én 5 november)? Dat kan! Deelname: 6,00 euro per persoon (voor 2 middagen). Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl.