Afbeelding
Foto: pr

Begin simpel

Operatie Steenbreek Katwijk wil iedereen in Katwijk                enthousiasmeren om onze leefomgeving te vergroenen.


Wisselend wordt door leden van Steenbreek een column geschreven.


Wie meer informatie wil of zich wil aansluiten,                kan mailen naar

Info@steenbreekkatwijk.nl

Door Anna Marie van der Plas

Vriendelijk verzoek om gewoon door te lezen, ondanks het feit dat ik hierna even ga zeuren. Het duurt maar even en daarna wordt het interessant. Ok. Ik moet weer even zeuren over het grote aantal versteende tuinen in Katwijk. Ik heb nu echt alle excuses gehoord over WAAROM er in sommige voor- of achter ‘tuinen’ nog geen sprietje groen is te vinden en niet een daarvan is geldig.


Dus: Begin simpel. Haal een paar tegels uit een hoekje. Haal daar een laagje zand uit en gooi een zak potgrond terug. Koop voor een paar centen wat winterviooltjes, heide of andere herfstplantjes en laat deze even 10 minuten ‘drinken’ in een emmer met een laagje water. Dan loopt u naar uw ‘landje’ en plant uw wintergoed. Tip: koop een pompoen, zoek een recept voor pompoensoep en zet de uitgeholde en uitgesneden pompoen met een waxinelichtje erin tussen de plantjes of koop een decoratiepompoentje in de plantenwinkel.


Interessant

Loopt u deze tijd ook weleens in de duinen te genieten van de prachtige herfstkleuren? Nee? Nou ik wel. Het is toch al geen vrolijke tijd met hele C-gebeuren dus hoog tijd om te genieten van de rust en de prachtige kleuren die je daar ziet èn je bent gelijk in de gezonde buitenlucht. Vooral de bladeren van bomen kleuren deze tijd van gloeiend rood tot schitterend goudbruin. De laatste tijd bedacht ik me dat ik eigenlijk geen idee heb wat daar allemaal staat. Dat bracht mij bij winkel.IVN.nl, een site waar je vanaf 2,95 geplastificeerde bladen kunt bestellen met foto’s van bv bomen of paddenstoelen zodat je weet wat je ziet. Speciale uitvoeringen voor kinderen. Surfen dus naar die site en dan gauw naar duin. Kom je bekenden tegen? Gezellig, maar houd 1,5 mtr afstand.

Afbeelding