Afbeelding
Foto: pr

Corona-update Katwijk

Bijna 300 besmettingen in één week

Het aantal coronabesmettingen is vorige week weer flink gestegen. Er werden vorige week (maandag-zondag) maar liefst 298 besmettingen gemeld bij de GGD Hollands Midden. Dat is veruit het hoogste aantal sinds maart (zie diagram). Er zijn vorige week twee Katwijkers opgenomen in het ziekenhuis en twee inwoners overleden.

Het hoge aantal besmettingen lijkt zich deze week ook nog door te zetten; afgelopen maandag en dinsdag werden respectievelijk 43 en 56 bewoners met een Covid 19-besmetting gemeld.


In de regio Holland Rijnland zijn vorige week in totaal 15.216 personen (1.264 Katwijkers) getest in de corona teststraten. 'Hiervan bleek 15,8 procent positief, opnieuw een stijging vergeleken met vorige week', aldus GGD HM, die nog maar eens benadrukt dat het 'belangrijk is dat je je aan de maatregelen houdt en je sociale ontmoetingen beperkt'. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle.'


De GGD vraagt mensen die zich laten testen in een teststraat een mondkapje mee te nemen. Doet u dat niet, dan kan de GGD u de toegang tot de teststraat weigeren.

De GGD wil niet dat u corona krijgt bij een bezoek aan een teststraat. Daarom zijn naast alle maatregelen in de teststraten zoals looproutes, desinfectiemiddelen en ventilatie, ook mondkapjes noodzakelijk. Bijna 16% van de bezoekers heeft namelijk corona. Helaas neemt lang niet iedereen het gevraagde mondkapje mee. De GGD deelt nu nog mondkapjes uit, maar kan dit niet blijven doen.