Huurders-avond SHD verplaatst

Het bestuur van de Stichting Huurderbelangen Duinstreek (SHD) heeft besloten de huurdersavond van november 2020 te verplaatsen naar ergens in 2021.


Nel van Dam, bestuurslid van de SHD: ‘We wachten het eerst wel even af, voordat we een nieuwe datum in 2021 aan onze huurders en gasten bekend gaan maken.’


‘Mogelijk plaatsen we nu een terugblik op onze website, het worden immers ook de bouwstenen voor het bestuurlijk jaarverslag 2020 dat we voor Dunavie moeten gaan opstellen. En een kort doorkijkje naar 2021 mag dan zeker niet ontbreken.’


Voor al uw huurdersvragen kunt u van dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 16.00 uur altijd binnenlopen bij het kantoor aan de Nassaudreef 38 in Katwijk.

Bel eerst naar 071 4077246 of benut het contactformulier op www.shdeduinstreek.nl.

Daar ook de meest actuele berichten waaronder het ‘In memoriam’ over de onlangs overleden oud-voorzitter van de SHD, Cees Oostindie.


Een blauw verlicht gemeentehuis

Deze week kleurt het gemeentehuis blauw. En dat gebeurt met een reden. Met die blauwe belichting wordt het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties gevierd.


Van 19 t/m 24 oktober viert Nederland het 75 jarig bestaan van de VN door zoveel mogelijk gebouwen in Nederland blauw te belichten. De gemeente Katwijk doet ook mee.

75 jaar geleden werd Nederland bevrijd. In datzelfde jaar werden de Verenigde Naties opgericht.

Internationale solidariteit en een gezamenlijke inzet voor vrede en veiligheid zijn belangrijke oprichtingsidealen van de VN.


VN afspraken zijn voor ons allemaal van dagelijks belang.


Burgemeester Cornelis Visser licht toe: ‘In het VN verdrag Handicap uit 2016 bijvoorbeeld, staat wat zowel de overheid als maatschappelijke organisaties moeten doen voor gelijke behandeling en gelijkwaardig meedoen van mensen met een beperking of chronische aandoening. Denk hierbij aan toegankelijkheid, naar school kunnen gaan, passend wonen, werken, vervoer en vrije tijdsbesteding.

Maar ook het VN kinderrechtenverdrag en het VN mensenrechtenverdrag geven ons vandaag de dag handvatten voor waar we elkaar op aan kunnen spreken.’


Internationaal verbonden

De pandemie die mensen op dit moment wereldwijd raakt, toont juist aan dat we internationaal verbonden zijn en dat de kleinste daad van solidariteit en medemenselijkheid een groot verschil kan maken.

Dat wat we lang geleden met elkaar hebben afgesproken is vandaag de dag nog steeds actueel.