Aannemer stopt voorbereidende werkzaamheden

Fietspad langs Valkenburg voorlopig nog in gebruik

vervolg n voorpagina


Actiegroep KSV is fel gekant tegen aanleg van de tijdelijke Tjalmaweg direct langs het dorp Valkenburg.

KSV heeft tezamen met omwonenden van Duinzicht, Meanderlaan, Valkenhorst en basisschool De Dubbelbrug bezwaar aangetekend tegen de omgevingsvergunning tijdelijke N206 West en de bomenkap. Deze vergunningen zijn op dit moment geschorst.

Op 3 november zal de Raad van State deze voorlopige schorsing behandelen.


Volgens Boskalis is dat geen reden om niet alvast te beginnen met voorbereidende werkzaamheden.

‘Hoewel de bomenkap en het aanleggen van de verharding van de tijdelijke weg op dit moment niet kan plaatsvinden, kunnen andere voorbereidende werkzaamheden wel doorgaan. Voor deze werkzaamheden is namelijk al eerder vergunning of ontheffing verleend of is een vergunning of ontheffing niet nodig', aldus de aannemer in de brief.



Admiraal is een andere mening toegedaan. ‘De vergunning is nog niet afgegeven en daarom zou Boskalis niet mogen gaan starten. Helaas zien wij nu dat Boskalis toch gaat beginnen, terwijl de vergunning is opgeschort bij de Raad van State. De vergunning is dus nog niet in werking getreden en toch worden er werkzaamheden uitgevoerd. Alle voorbereidingen voor de tijdelijke N206 zijn illegaal. Het enige wat ze mogen doen, zijn werkzaamheden voor de nieuwe N206, de duikers en de brug, maar alles wat met de tijdelijke N206 te maken heeft mag niet.'


De brandbrief van KSV is aangekomen. De aannemer liet afgelopen zondag in een appbericht weten, dat genoemde werkzaamheden worden uitgesteld en op een later te bepalen moment worden uitgevoerd.

Het fietspad kan tot in ieder geval dinsdag 3 november worden gebruikt. Die dag wordt de kwestie door de Raad van State behandeld.



RTV Katwijk start met politiek radioprogramma

'Politiek voor het weekend'

RTV Katwijk start vrijdag 30 oktober met het radioprogramma ‘Politiek voor het weekend’. Tussen 16.00 en 17.00 uur gaan we in gesprek met college-, raadsleden en betrokkenen en hoort u meer over wat er politiek speelt in onze gemeente.


‘Politiek voor het weekend’ is geen ver-van-mijn-bed-show. Wij willen de politiek dichterbij brengen, politici (kritisch) bevragen naar het waarom en hoe van hun standpunten.

We blikken terug en kijken vooruit naar de commissie- en raadsvergaderingen en wat de daar genomen besluiten voor u betekenen.

‘Politiek voor het weekend’ is het een co-productie van RTV Katwijk en Uitgeverij Verhagen.

De aftrap op 30 oktober wordt gepresenteerd door Jan de Bruin en Sandra Kornet-van Duijvenboden.

Het redactieteam bestaat uit: Jan de Bruin, Jean Rooker, Jaap Schaap en Sandra Kornet-van Duijvenboden.

‘Politiek voor het weekend’: iedere vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur vanuit de studio van RTV Katwijk aan de Ambachtsweg in ’t Heen.



Reguliere zorg verder afgeschaald

60 procent                 gaat niet door

De reguliere zorg in de regio Hollands Midden wordt verder afgeschaald. Het aantal Covid-patiënten dat wordt verpleegd of op de ic ligt neemt nog steeds toe. Daarom heeft het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) regio West besloten om de reguliere zorg in de regio nog verder af te schalen. Zestig procent van de planbare, reguliere zorg kan straks niet meer geleverd kan worden.


Met name behandelingen gericht op kanker gaan wel door. In de meeste ziekenhuizen in de regio zijn de poliklinieken ook open. Per ziekenhuis kan het echter verschil-



len welke zorg nog geleverd kan worden. Patiënten worden persoonlijk geïnformeerd als hun behandeling wordt uitgesteld.
Door deze verdere afschaling kan de acute zorg door blijven gaan. Bovendien komt er meer capaciteit beschikbaar voor opvang van coronapatiënten in de eigen regio. ‘We proberen daarmee de uitplaatsing naar andere regio's of mogelijk zelfs Duitsland waar mogelijk te voorkomen.'


Eerder werd al afgeschaald met 40 procent reguliere zorg dat niet meer door kon gaan. Vooral ingrepen als knie- en oogoperaties gaan niet door.