Vermiste Rijnsburger gevonden

De 53-jarige Cees Binnendijk is zondagmorgen levenloos aangetroffen in zee bij Katwijk.


De man was woensdag 7 oktober voor het laatst gezien in de ochtend. Hij had om 12.15 uur een afspraak in Katwijk, daar verscheen hij niet. In de dagen na de vermissing werd intensief gezocht door de hulpdiensten.

Zondagmorgen kwam een einde aan de zoektocht. De politie sluit een misdrijf uit.

Via social media leefden veel mensen mee met de familie. In vele berichten wordt de familie van Cees Binnendijk gecondoleerd en sterkte gewenst in deze moeilijke en verdrietige periode.


Dorcaswinkel tijdelijk gesloten

Met pijn in ons (vrijwilligers) hart zijn wij, in overleg met DorcasNederland en de overheid genoodzaakt onze winkel tijdelijk te sluiten.

Wij vinden dit voor onze vrijwilligers en al onze (trouwe) klanten heel vervelend.

U heeft in de vorige editie van deze krant kunnen lezen dat wij inmiddels 43.000 mensen in Afrika hebben kunnen voorzien van schoon drinkwater. Ook heeft u kunnen lezen dat wij op 17 oktober de kerstshow zouden openen. Helaas is dit komen te vervallen. Zodra de winkel weer open mag gaan wij op die dag direct starten met de kerstshow.

We hopen voor onze vrijwilligers, en voor u als klant en onze medemens in Afrika dat de winkel zo snel mogelijk weer open gaat en u ons weer als vanouds wilt bezoeken. Blijf gezond en heel graag tot snel!

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, volg ons dan via facebook (dorcaswinkel krv), instagram (@dorcaswinkelwinkelkatwijk) of via onze website (www.dorcaswinkelkatwijk.nl).


Nieuwe website project Give a Child a Family in Zuid Afrika

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Krijn van der Spijk een bezoek bracht aan het project Give a Child a Family in Margate, Zuid Afrika.


Geraakt door dit project had hij het voornemen om zich, samen met zijn vrouw, in te zetten voor GCF. In de achterliggende maanden is er veel gebeurd, zoals het maken van een vernieuwde website. Deze ging begin oktober online.


In 2004 is de Nederlandse stichting opgericht door Rijnsburger Gert Zandbergen. De stichting heeft gedurende vele jaren de naam ‘Stichting Vrienden van Give a Child a Family’ gehad. In 2020 is de naam van de stichting gewijzigd in ‘Stichting Give a Child a Family Nederland’. ‘De reden hiervan is, dat we vanuit Nederland dezelfde uitstraling willen hebben als het project in Margate Zuid-Afrika. Daarom hebben we ook de website vernieuwd, zodat we ook vanuit Nederland het project onder de aandacht kunnen brengen.


Liefdevol gezin

‘Wat ons zo in het project aanspreekt is de drive van de organisatie’, vertelt Krijn. In Afrika is het voor veel kinderen niet vanzelfsprekend dat zij opgroeien in een veilige omgeving binnen een liefdevol gezin of bij iemand die hen zorg en aandacht geeft. Het echtpaar Monica en Basel Woodhouse is in 1992 begonnen met het opvangen en verzorgen van kinderen die om wat voor reden dan ook geen veilige leefomgeving hebben.


De hulp die geboden wordt is gericht op ‘Family Based Care’. Kinderen horen niet in een kindertehuis op te groeien, maar in een veilig en liefdevol gezin. De kinderen die bij ‘Give a Child a Family’ komen, worden tijdelijk opgevangen in het Child Care Center. Hier krijgen zij de zorg die zij nodig hebben en onderwijs totdat de kinderen herenigd kunnen worden met hun eigen familie of in een pleeggezin terecht kunnen.


‘Ik kan er nog veel meer over vertellen, maar op onze website staat uitgebreid hoe GCF te werk gaat en wat er zoal bij komt kijken. Tijdens onze reis hebben wij gezien en ervaren dat het werk van GCF structureel door moet blijven gaan. Ook nu in deze coronatijd. Daar is een vaste geldstroom voor nodig. Samen met nog een aantal enthousiaste vrijwilligers gaan we ons hier voor inzetten', aldus Krijn van der Spijk. Hij nodigt iedereen uit om een kijkje op de website te nemen:
www.gcfnederland.org, of op de Facebookpagina.


Gecertificeerde uitvaartverzorgers voor ‘De Laatste Eer’

Uitvaartverzorgers Jantine van Klaveren en Marijke Langeveld zijn opgenomen in het nieuwe Register voor gecertificeerde Uitvaartverzorgers van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg en mogen zich nu Register Uitvaartverzorger noemen.


Nabestaanden en andere betrokkenen bij een levenseinde zijn er graag zeker van dat een uitvaart goed wordt geregeld. Ze hechten hierbij veel waarde aan gekwalificeerd personeel. Om de vakbekwaamheid van uitvaartverzorgers te borgen is het Register voor gecertificeerde Uitvaartverzorger in het leven geroepen. Het Register is een onderdeel van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg.

Om in aanmerking te komen voor de titel Register Uitvaartverzorger (RU) moet de uitvaartverzorger aan strenge eisen voldoen. Bij de uitvaartvereniging De Laatste Eer wordt met regelmaat onderzoek gedaan naar de kwaliteit en de klanttevredenheid. Dit gebeurt intern, onder meer door evaluatieformulieren maar dit wordt ook getoetst door externe audits. De Laatste Eer voldoet al meer dan vijf jaar aan de eisen van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg.

In deze coronatijd zijn Jantine en Marijke zich ervan bewust dat naast alle kennis er vooral ook compassie en inventiviteit gevraagd wordt om de uitvaarten te verzorgen en de nabestaanden zo goed mogelijk bij te staan.