Juf Ida neemt afscheid van de leerlingen van CBS De Burcht. | Foto: pr.
Juf Ida neemt afscheid van de leerlingen van CBS De Burcht. | Foto: pr. Foto: pr

Na 46 jaar afscheid van CBS De Burcht

Juf Ida met pensioen

Na ruim 46 jaar in het onderwijs waarvan 33 jaar bij CBS De Burcht nam juf Ida Ravensbergen vorige week donderdag feestelijk afscheid van de kinderen.


Zij gaat genieten van een welverdiend pensioen, al verklapte ze nog wel eens op school te willen komen om in te vallen.


Feest

Juf Ida is feestelijk uitgeluid. De kinderen konden verkleed naar school komen, er waren spelletjes, een talentenshow en een vossenjacht. Hoogtepunt was het openen van het vernieuwde schoolplein dat nu het 'Juf Ida Ravensbergen Schoolplein' heet.


Veel ouders van kinderen heeft juf Ida lesgegeven


De geplande teamdag waarop de collega's van juf Ida haar uitzwaaien, is uitgesteld tot een moment dat samenkomen weer mogelijk is.

Het team heeft een hele leuke Lipdub gemaakt.

Bekend

Ida Ravensbergen begon haar loopbaan als kleuterleidster in Katwijk bij Kleuterschool ‘De Eerste Stap' in 1974. De laatste 33 jaren heeft juf Ida gewerkt op CBS De Burcht.

Iedereen kent haar; ze heeft vele ouders van kinderen die nu op school zitten, zelf nog in de klas gehad. Juf Ida heeft ook tijdelijk lesgegeven in de Hervormde kerk, toen de basisschool uitgebreid werd. De laatste jaren is ze ook bekwaam gebleken in digitaal lesgeven en ook het thuisonderwijs ging haar goed af. CBS De Burcht gaat in juf Ida een fantastische leerkracht en een fijne collega missen.



Trots op 50 jaar dienstverlening

Driebergen Accountants viert 50-jarig jubileum

Wie het pand aan de De Ruijterstraat 2 in Rijnsburg passeert, zal de feestelijk versierde gevel zeker opvallen. Het daar gevestigde Driebergen Accountants bestaat namelijk 50 jaar.


Klanten van het kantoor merkten dat begin deze maand ook al aan een traktatie die bij hen bezorgd werd. En de accountants laten het komend jaar ongetwijfeld vaker van zich horen.


Driebergen Accountants is van oorsprong een familiebedrijf. In oktober 1970 ging vader Nico Driebergen van start in een klein kantoortje aan de Sandtlaan. Vijf jaar later al kon hij een grotere ruimte betrekken, op de plek van het huidige pand. In 1985 trad zoon Cees toe tot de kantoorleiding. En nadat Nico in 1992 overleed, kwam ook zoon Wim in dienst.

De laatste maakt nog altijd deel uit van de maatschap waartoe later ook Peter de Boer en zus Diana Driebergen zouden toetreden. Begin dit jaar kwam Lysia van Delft daar bij.


Groei

In de loop van de jaren maakte Driebergen Accountants een mooie groei door. Anno 2020 is het een veelzijdige adviespraktijk waarin zo’n 35 mensen werkzaam zijn. Fresh & Food, Bouw & Vastgoed, Business-to-Business en Not for Profit zijn de sectoren waarin veel klanten zich bevinden. Het kantoor kent daarnaast een goedlopende controlepraktijk én een kennisrijke DGA Desk.

Bij het 25-jarig jubileum in 1995 verraste Driebergen Accountants zijn klanten met een mooi ‘theaterfeest’ in de Leidse Schouwburg.

Zal er dit jaar iets dergelijks gebeuren? Wim Driebergen: ‘Veel zal afhangen van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de overheidsmaatregelen. Vooralsnog zijn de mogelijkheden beperkt. Maar dat we in dit 51e levensjaar nog van ons laten horen, spreekt voor zich.'

Feestelijk versierde gevel. | Foto: pr.