Op parkeerterrein Noordduinen is gestart met het kentekenparkeren. Inzet: de uitleg. | Foto: SKvD
Op parkeerterrein Noordduinen is gestart met het kentekenparkeren. Inzet: de uitleg. | Foto: SKvD Foto: SKvD

Gemeente Katwijk voert kentekenparkeren in

Gemeente Katwijk is deze week van start gegaan met de invoering van kentekenparkeren. Daar waar het voorheen nodig was om na betaling bij de betaalautomaat een kaartje achter de voorruit te leggen, hoeft dat na de invoering van het kentekenparkeren niet meer. De parkeerautomaten op straat worden in de periode van 19 tot en met 30 oktober geschikt gemaakt voor kentekenparkeren, meldt de gemeente in een persbericht.


Wethouder Rien Nagtegaal: ‘Het voordeel van kentekenparkeren voor parkeerders is, dat je na het betalen niet meer terug hoeft te lopen naar de auto om een kaartje achter de voorruit te leggen. Voor de gemeente geldt dat we handhaving op deze wijze efficiënter kunnen doen.’


In de overgangsperiode van het aanpassen van de parkeerautomaten tot en met 30 oktober is het zo dat op de ene locatie kentekenparkeren al is ingevoerd, terwijl hier op een andere locatie nog aan gewerkt wordt.

De aangepaste parkeerautomaten worden voorzien van een sticker met de uitleg van de nieuwe werkwijze.


Digitaliseren parkeren

Het kentekenparkeren is de eerste zichtbare stap in het digitaliseren van zaken rondom parkeren.

Op dit moment werkt de gemeente aan het digitaliseren van de verschillende parkeerproducten zoals de bewoners-en bezoekersvergunning.


Vergunning

Inwoners met een bewoners- en/of bezoekersvergunning blijven hun huidige vergunning voorlopig gewoon gebruiken. Zij ontvangen bericht van de gemeente op het moment dat dit wordt aangepast. Dat is naar verwachting eind van het jaar.


Meer informatie over hoe kentekenparkeren werkt, staat op de website van de gemeente Katwijk: www.katwijk.nl/kentekenparkeren.

Voor antwoorden op vragen over parkeren, mail naar

info@katwijk.nl



Eerlijkheid leidt                                         tot lege handen

Ingezonden n

Ik ben verdrietig en boos. De gemeente Katwijk heeft mij hevig teleurgesteld.


Laat ik de situatie uitleggen:

Wij zijn een bejaard echtpaar van in de 80 jaar en wonen nog steeds zelfstandig.

Nu is mijn vrouw erg slecht ter been en kan niet meer zelfstandig het huis verlaten, zij is voor haar vervoer volledig afhankelijk van mij.

Ik ben nog in de gelukkige omstandigheid dat ik auto kan rijden en doe dit ook met liefde voor haar.


Kaart aanvragen

Het leek ons een goede zaak om een invalideparkeerkaart aan te vragen bij de gemeente. Met zo’n kaart ben je toch vaker en beter verzekerd van een parkeerplaats dichtbij.

Begin juni heeft mijn vrouw hiervoor een aanvraag ingediend. Zij kreeg een oproep van Salude voor een medische keurig doorarts Steenmeijer. Deze keuring bestond uit een aantal globale vragen waar het medisch advies op werd gebaseerd.

Tijdens het gesprek voelden we ons niet erg serieus genomen en het was voor ons onbevredigend.



Even op een bankje zitten


Nu zou je denken, deze mevrouw is dusdanig gehandicapt dat het wel goed zit.

Nou nee dus, het advies was negatief, waardoor de aanvraag werd afgewezen.

Mijn vrouw kon makkelijk wel even op een bankje zitten, terwijl ik de auto ging parkeren, dus is zij niet continu afhankelijk van mij voor vervoer van deur tot deur.


Een vreemde conclusie, want zonder mij zou mijn vrouw de deur niet meer uit komen en nergens meer naar toe.


Saignant detail is dat mijn vrouw wel zelf in aanmerking komt voor zo’n parkeerkaart, maar zij kan en wil niet meer autorijden door haar beperking, dus vreemd dat dat eventueel wel gehonoreerd zou worden en voor mij, haar man, niet.


Achteraf bezien hadden we dus gewoon voor haar een invalideparkeerkaart moeten aanvragen, maar goed wij zijn eerlijk en hebben gezegd dat zij niet meer zelf kan en durft te rijden.

Resultaat van onze eerlijkheid is dat we nu met lege handen staan en daar balen we flink van.


Als oudere moet je zo lang mogelijk zelfstandig zijn en blijven, maar als je daarvoor iets nodig hebt van je gemeente sta je met lege handen.

Gemeente Katwijk ga je schamen, je laat de ouderen op deze manier in de kou staan.


J. Snijder, Katwijk

Afbeelding