Piet van der Plas krijgt gouden KNVB-speld. | Foto: A.T. de Winter
Piet van der Plas krijgt gouden KNVB-speld. | Foto: A.T. de Winter Foto: A.T.de.Winter

Piet van der Plas krijgt gouden KNVB-speld. | Foto: A.T. de Winter


Piet van der Plas benoemd tot erelid vv Katwijk

Op de Algemene Ledenvergadering van vv Katwijk is aftredend bestuurslid Piet van der Plas benoemd tot erelid van vv Katwijk.

Van der Plas is sinds 1989 vrijwilliger bij de Katwijkse voetbalclub. Vanaf 1993 vervulde Piet verschillende bestuursfuncties, zoals secretaris, jeugdvoorzitter, bestuurslid vrijwilligersbeleid en de laatste jaren als bestuurslid facilitaire zaken.

Bijzondere zaken

Een aantal bijzondere zaken die Van der Plas bij vv Katwijk heeft geïnitieerd, zijn het opzetten van de vrijwilligersavond, de verkiezing van vrijwilliger van het jaar, het opzetten en de vormgeving van het clubblad en de opzet en coördinatie van de uitvoering van het in eigen beheer onderhouden van kleedkamers en voetbalvelden.

Ridder van Oranje

Van der Plas heeft al eerder twee grote onderscheidingen ontvangen vanwege zijn jarenlange vrijwilligerswerk.

Zo werd hij tijdens de Algemene Ledenvergadering in 2014 onderscheiden als Ridder in de orde van Oranje-Nassau en vorig jaar nog kreeg hij tijdens de nieuwjaarsreceptie de gouden KNVB-speld.

Nu de Katwijker heeft besloten om zijn bestuursfunctie vaarwel te zeggen, kon vv Katwijk natuurlijk niet anders dan hem te benoemen tot erelid van de vereniging. Tijdens de online ALV vorige week donderdag stemden de aanwezigen unaniem voor deze benoeming.

Wie denkt dat Van der Plas nu helemaal stopt met vrijwilligerswerk heeft het mis. Hij blijft namelijk aan vv Katwijk verbonden op facilitair gebied en in de historiecommissie.


Cadeau voor Katwijks Museum

Voor de jaarlijkse presentatiegids heeft Quick Boys een aantal foto opnamen in het Katwijks Museum mogen maken. Als tegenprestatie heeft de supportersvereniging van de club hen een cheque aangeboden ter waarde van 500 euro. Afgelopen zaterdag ontving de voorzitter van het Katwijks Museum en tevens van het Genootschap Oud Katwijk Cor Zwaan, de cheque uit handen van Marco van Duijn, voorzitter van de SV. van Quick Boys. ‘Ik vind het een geweldige leuke geste en ben er zeer content mee. Hier kunnen wij weer aankopen van doen', aldus de tevreden voorzitter Zwaan.

Marco met zoontje Lars en Cor Zwaan. | Foto Piet van Kampen