Duik in geschiedenis van klassieke muziek

Klassieke muziek kent verschillende stromingen verdeeld over meerdere tijdperken. Maar hoe zit het ook al weer met renaissance, barok, classicisme en romantiek? Kan je horen aan de stijl uit welke periode een compositie komt en hoe haal je componisten uit elkaar? En is er klassieke muziek uit de 20e eeuw?


Wil je hier meer over weten en inzicht krijgen in de geschiedenis van de klassieke muziek? Meld je dan aan voor deze bijzondere cursus.

In acht bijeenkomsten, afwisselend gegeven door Annika Duits en Antal Sporck, wordt op een thematische manier de ontwikkeling van de klassieke muziek door de eeuwen heen ontrafeld. Van de (vroege) middeleeuwen, via renaissance, barok en classicisme naar de romantiek en klassieke muziek uit de 20e eeuw.

Elke avond wordt afgesloten met een korte quiz.


Over de docenten

Annika Duits is in 1995 afgestudeerd aan het Conservatorium in Utrecht, met als hoofdvak blokfluit. Aansluitend heeft zij de opleiding tot docent algemene muzikale vorming (AMV) gevolgd en afgerond.

Antal Sporck studeerde piano bij Marlies van Gent en David Kuyken, compositie bij Roderik de Man, Diderik Wagenaar en Willem Jeths en orkestdirectie bij Ed Spanjaard, Jac van Steen en Kenneth Montgomery. TV Rijnmond en de AVRO maakte uitgebreide televisieportretten van Antal.


Waar en wanneer

De cursus start op donderdagavond 5 november en inschrijven is nog mogelijk. De kosten voor deze tweewekelijkse cursus van acht lessen zijn 120,00 euro.

Meer informatie en inschrijven kan op www.muziekschoolkatwijk.nl of bel naar 071 4065781.



Netwerk Vrouwen opgeschort

De ochtendbijeenkomsten van Netwerk Vrouwen van Katwijk en Omgeving, zijn door de coronacrisis helaas opgeschort tot 1 januari 2021. Te zijner tijd zullen wij via de plaatselijke kranten melden en via onze website: www.netwerkvrouwenvankatwijk.nl wat ons programma zal zijn.


Op woensdag 23 september 2020 zou de langverwachte middagvoorstelling van Soldaat van Oranje plaatsvinden voor de dames van het Netwerk Vrouwen van Katwijk en Omgeving.

Tot grote teleurstelling werd de voorstelling die ochtend afgemeld omdat er veel spelers ziek zijn. Op de zeer korte termijn was dit niet meer te herstellen.


De toegangskaarten, die men hiervan in bezit heeft, moeten worden ingeleverd bij Janny Zuijderduijn of Willy Zuijderduijn, dan zullen zij zorgen dat u uw geld terugkrijgt. Telefoonnummers staan in het boekje of op onze website: www.netwerkvrouwenvankatwijk.nl.