Vaarwel Katwijk

Ingezonden n

Katwijk heeft zich weer eens van zijn mindere kant laten zien, en zeker voor de doelgroep die al dik decennialang op de pijnbank liggen en heel langzaam uit Katwijks grondgebied worden verdreven; de agrarische sector.


Een visie voor de Mient Kooltuin (Molenblok, De Pan, de Mient, Hofwei zijn de historische gebiedsaanduidingen van dit gebied) met zijn openheid aan weilanden die veelal nodig zijn, omdat er bedrijven gevestigd zijn die grondgebonden zijn.


Die weilanden (ongekend veel natuur met historische watergangen, CO2-opnamegebied) zijn natuurlijk een enorme ergernis voor de gemeente.

En ja, daar kwam de oplossing uit de hoge hoed ,een gebiedsvisie voor de Mient Kooltuin. Er komt een grote wijk op voormalig vliegveld Valkenburg en daar komt stikstof en CO2 vrij, en om dat te compenseren is er een gebied nodig die het opneemt.



Einde voor hippische sector


De oplossing is een visie die het einde betekend voor veel agrarische bedrijven en de hippische sector.

We moeten wijken, omdat organisaties die niks met dit gebied hebben, zoals Treeforall, Commonland, Green deal voedselbossen, Landschapstafel, financieel bijdragen om er een prachtig uitloopgebied van te maken volgens de gemeente.

Het grote geld gaat bepalen hoe natuur eruit gaat zien.


Gemeente, bezint eer gij begint.


Paardensportcentrum Stal Van Paridon

Vereniging Ponyclub Paridon

Paardensportvereniging Van Paridon