Beperkte opening Binnensluis ‘niet voldoende’

Ingezonden n VVD

VVD Katwijk is kritisch over de beperkte openstelling van de Binnensluis. Die partij had vorige week bij het college van burgemeester en wethouders aangedrongen om tweerichtingsverkeer weer toe te staan op de Binnensluis. Het college geeft gedeelte gehoor aan die oproep door op de Binnensluis beperkt weer tweerichtingsverkeer toe te staan, maar alleen dagelijks van 19.00 tot 04.00 uur en op zondag de gehele dag.


‘Ik ben blij dat het college een stap in de goede richting doet, maar het is wat ons betreft nog niet voldoende’, aldus VVD-raadslid Bastiaan Zuyderduyn. Hij heeft daarom het college gevraagd om bij wijze van proef gedurende een aantal weken tweerichtingsverkeer toe te staan op de Binnensluis.

In april werd bij invoering van eenrichtingsverkeer op de Binnensluis een stijging van het aantal zogeheten verkeersbewegingen per dag verwacht tot 13.590. Deze stijging vond het college toen acceptabel. Uit de telling van september blijkt echter een afname naar 6.439. Er is daarom volgens het VVD-raadslid nog ruimte voor extra verkeersbewegingen op de Binnensluis.