In de workshop wordt meer verteld over thuisarts.nl en regelhulp.nl | Foto: pr
In de workshop wordt meer verteld over thuisarts.nl en regelhulp.nl | Foto: pr Foto: pr

Workshop gezondheid en zorg

Hoe kunt u zelf uw gezondheidszaken makkelijk en snel regelen via internet? De bibliotheek helpt u om die mogelijkheid te ontdekken en te gaan gebruiken. De workshop ‘Uw gezondheid en zorg: regel het zelf op internet’ helpt u goed op weg.


De workshop bestaat uit twee ochtenden: maandag 26 oktober én maandag 2 november van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

In deze workshop vertellen we meer over de websites thuisarts.nl en regelhulp.nl.

Je leert inloggen en omgaan met de website van de ziektekostenverzekering maar ook hoe je inzage kunt krijgen in je eigen patiëntendossier.

Daarnaast vertellen we hoe je je keuze voor wel of niet donor kunt vastleggen in het donorregister. We laten bovendien zien hoe je je eventuele eigen bijdrage voor geleverde zorg kunt berekenen via het CAK (Centraal Administratie Kantoor).


Er kunnen acht deelnemers meedoen aan de workshop.

In verband met de coronamaatregelen wordt tijdens de cursus afstand gehouden en regelmatig schoongemaakt.

De kosten voor de workshop zijn €10,- (voor 2 ochtenden). Aanmelden kan aan de balie van de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga naar de kaartverkoop, kies de activiteit van uw keuze en betaal met iDEAL.



Verdere afschaling reguliere zorg

In de regio’s Haaglanden en Hollands Midden neemt het aantal Covid-patiënten dat wordt verpleegd of op de IC ligt nog steeds


toe. Daarom heeft het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) regio West besloten om de reguliere zorg in de regio nog verder af te schalen.


Dat betekent dat straks 60% van de planbare, reguliere zorg niet meer geleverd kan worden. De behandelend arts maakt per patiënt de inschatting welke zorg door moet


gaan. Met name oncologische behandelingen gaan door.


In de meeste ziekenhuizen in de regio zijn de poliklinieken ook open. Per ziekenhuis kan het echter verschillen welke zorg nog geleverd kan worden.


Patiënten worden persoonlijk geïnformeerd als hun behandeling uit-


gesteld wordt. Door deze verdere afschaling kan de acute zorg door blijven gaan.


Bovendien komt er meer capaciteit beschikbaar voor opvang van COVID-patiënten in de eigen regio.

Daarmee wordt geprobeerd uitplaatsing naar andere regio’s of mogelijk zelfs Duitsland te voorkomen.