De Windvang aan de Van Lierestraat. | Foto: pr
De Windvang aan de Van Lierestraat. | Foto: pr Foto: pr

De Windvang verhuisd

In de eerste week van de zomervakantie is basisschool SBO de Windvang verhuisd naar de hun tijdelijke onderkomen in de voormalige Prins Mauritsschool.



In het pand, gelegen aan de Nolenstraat zijn de afgelopen maanden, in goed overleg met de gemeente Katwijk, meerdere aanpassingen aan het gebouw gedaan. Met deze aanpassingen voldoet het gebouw aan alle eisen en wensen om ook de komende twee jaar goed onderwijs te geven.


Waar de leerlingen op 16 juli definitief afscheid namen van het oude gebouw aan de Van Lierestraat, is de verhuizing van de school zelf op 17 juli van start gegaan. In de week van 20 juli hebben de verhuizers alle meubels verhuisd en is firma Van Noort Infra uit Rijnsburg begonnen met het grondig opknappen van de twee schoolpleinen. Hierbij verplaatsen zij tevens alle speeltoestellen van de Van Lierenstraat naar de Nolensstraat.


Naar verwachting zal basisschool SBO de Windvang de komende twee jaar in de voormalige Prins Mauritsschool verblijven. In de tussentijd zal de school en de gymzaal aan de Van Lierestraat gesloopt worden en opnieuw worden opgebouwd tot Integraal Kind Centrum (IKC+) met een geïntegreerde sportzaal. De verwachting is dat SBO de Windvang in de zomer van 2022 weer terug verhuisd naar de voor hen bekende plek aan de Van Lierestraat.



Orgelconcert

In De Fontein aan de Willem de Zwijgerlaan in Katwijk geven Pascal van de Velde & Hugo van der Meij morgen, vrijdag 24 juli, een concert. Met als titel: ‘Populair klassieke melodieën op orgel en trompet’.

Om te komen luisteren dient u een mail met uw naam, adres, woonplaats en het aantal personen + concertdatum te mailen naar info@hugovandermeij.nl