Afbeelding
Foto: Amber van der Velden

Bevriende kunstenaars op het strand

Op uitnodiging van Kunstvereeniging Katwijk komen leden van de Katwijkerkring, professionele plein air-schilders die in de afgelopen jaren tijdens 'Katwijk en Plein Air' hebben geschilderd, dit jaar op eigen gelegenheid naar Katwijk. Deze zomer meldt zich een aantal kunstschilders als het weer het toelaat.

Robin Akkerman was al meerdere keren alleen vanuit Leiden naar het Katwijkse strand gegaan. Afgelopen woensdag vonden hij, Frans Bianchi en Rob Houdijk het weer goed genoeg om samen hun schildersezels in het zand te zetten. Het zijn kunstenaars die vaker met elkaar optrekken, dat is ‘leerzaam ende genoeglijk’.


Als onderwerp voor dit schilderij koos Robin voor de oranje windschermen. Als expressionist houdt hij van kleur en experimenteert er graag mee. Met een snelle spontane toets zet hij kleuren tegen elkaar, zodat ze elkaar versterken. Al schilderend was hij tot de conclusie gekomen dat oranje ook mooi als achtergrond kon dienen voor een aantal modelstudies, waarvan hij er ook een opgehangen heeft in het kunstpaviljoen DUNAatelier op het Duinplein aan de Boulevard.


De tentoonstelling is van vrijdag tor en met zondag geopend van 14.00 tot 17.00 uur. Vanwege corona mogen acht bezoekers tegelijk naar binnen (op 1,5 m. afstand). Penselen bij de ingang geven aan hoeveel mensen er nog naar binnen kunnen (1 penseel p.p.).



Kinderworkshops

Tijdens de vakantieperiode worden in het DUNAatelier (als het niet regent of stormt) iedere woensdag tot en met 26 augustus workshops voor kinderen georganiseerd. Van 10.00 tot 11.30 uur zijn kinderen tussen 6 en 12 jaar welkom. Deelname: 7.50 euro per kind, materiaal, drinken en wat te snoepen inbegrepen. Oude kleding aanbevolen.


U kunt van te voren opgeven in het DUNAatelier of via

www.schilderenaanzee.nl,

kunstvereenigingkatwijk@gmail.com

06 17210202.

Het DUNAatelier, Duinplein, Boulevard Zeezijde 31, ter hoogte van de Vuurbaak.

| Foto: Amber van der Velden