De geslaagden van thuiszorgorganisatie Curadomi. | Foto: pr
De geslaagden van thuiszorgorganisatie Curadomi. | Foto: pr Foto: pr


Bij thuiszorgorganisatie Curadomi

Bus vol waardering voor studiekanjers

Bij thuiszorgorganisatie Curadomi Katwijk werken echte studiekanjers. Zes medewerkers haalden naast hun baan een prachtig diploma. De thuiszorgorganisatie met vier teams in Katwijk, zette hen vorige week donderdag in het zonnetje. De bollebozen werden onthaald met een klein feestje vanuit de Bus vol waardering van Lelie zorggroep, waar Curadomi onderdeel van is.


Curadomi Katwijk heeft er nu vier gediplomeerd verpleegkundigen bij. Deze zorgprofessionals zijn hard nodig, in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt en toenemende vergrijzing.


Blij met overstap

‘Een hartstikke leuke verrassing, wat leuk dat er ook zoveel collega’s kwamen feliciteren’, reageert Mirjam Guijt, die haar diploma verpleegkundige haalde aan het ROC Mondriaan in Leiden.

Zij begon de opleiding vanuit het ziekenhuis en ontmoette daar leerlingen vanuit Curadomi. Zij stimuleerden haar in de thuiszorg bij Curadomi Katwijk te gaan werken, waar ze haar opleiding af kon maken. ‘Ik ben nog steeds blij met de switch. Leuk werk en lekker in de buurt.’

Daarnaast heeft een collega de opleiding palliatief verpleegkundige afgerond en daarmee veel kennis en kunde rond de zorg van de laatste levensfase en palliatieve zorg.


Masterstudie

Casemanager dementie Elly Hasselman heeft de masterstudie contextuele benadering in de hulpverlening afgerond en werd ook in het zonnetje en de bloemen gezet.

‘Ik heb onderzocht hoe je samen met het netwerk op kan trekken in de zorgverlening van mensen met dementie. Niet omdat het moet vanuit de overheid, maar door als familie en zorgmedewerkers je hart uit te spreken. Wat verwacht je van elkaar en hoe kun je elkaar helpen de zorg zo goed mogelijk vorm te geven?’


Met die nieuwe kennis gaat Elly de zorgverleners in Katwijk en de rest van het land waar Curadomi werkt, verrijken.




Klein Vaarbewijs bij K&O


Voor schippers die al jaren varen, maar nog geen vaarbewijs hebben. Maar ook voor de aspirant schipper, die van plan is een boot aan te schaf­fen.


Het klein vaarbewijs is o.a. verplicht voor snelle motorboten en schepen langer dan 15 meter.


Klein vaarbewijs I geldt op de rivieren, de kanalen en de meren.


De cursus gaat over de verkeersregels, de betonning en borden, de veiligheid aan boord, het weer en het manoeuvreren.

Eigenlijk moet elke watersporter kennis hebben van deze zaken,


ongeacht of het schip nu wel of niet vaarbewijs plichtig is.


Start: donderdag 17 september. Tijd: 19.15-22.00 uur. Prijs: €130,- voor 6 lessen.


Inschrijven via de website: www.kenokatwijk.nl