De werkzaamheden aan het fiets- en voetgangerstunneltje zijn nog niet klaar, maar het autoverkeer kan er al wel overheen. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
De werkzaamheden aan het fiets- en voetgangerstunneltje zijn nog niet klaar, maar het autoverkeer kan er al wel overheen. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Zeeweg-Oost weer open voor auto’s


De Zeeweg-Oost, tussen de rotonde Koningin Julianalaan en de oprit naar de N206, is afgelopen maandag weer open gegaan voor autoverkeer. De afgelopen vijf weken is hier gewerkt aan het ondergrondse deel van de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel. Deze tunnel is een van de maatregelen die genomen wordt voor de komst van R-net.

De tunnel wordt een veilige oversteek voor fietsers en voetgangers tussen het Waterloopje en de wijk Cleijn Duin.

Nu het ondergrondse deel van de tunnel grotendeels is aangelegd, wordt verder gewerkt aan de toeritten naar de tunnel bij het Waterloopje en aan de kant van Cleijn Duin. Dit deel van de Zeeweg is nu wel weer open voor autoverkeer, maar de rijweg is tijdelijk versmald en er geldt een maximum snelheid van 30 km per uur. Dit zal zo blijven tot de oplevering van de tunnel eind dit jaar.

De omleiding voor fietsers blijft tot eind dit jaar gelden omdat er langs beide zijden van de weg nog gewerkt wordt, en de fietspaden hier opnieuw aangelegd worden. Fietsers en voetgangers kunnen de Zeeweg-Oost alleen oversteken bij de rotonde Koningin Julianalaan.

De oversteek bij het Waterloopje is verwijderd en de oversteek bij het Roversbrugpad kan niet meer door doorgaand verkeer gebruikt worden. Het Roversbrugpad blijft alleen open voor direct aanwonenden. De bushalte Cleijn Duin blijft voorlopig als tijdelijke halte bij het gemeentehuis.

Behalve aan de tunnel wordt er de komende maanden ook op andere plekken op de Zeeweg-Oost gewerkt. Dezeweek worden de verkeerslichten op de kruising Rijnstraat–Callaoweg vervangen. Fietsers komend vanuit de Rijnstraat worden omgeleid via Kerkstraat - Mgr. Bekkerstraat en de Commandeurslaan.

Volgende week maandag en donderdag wordt in de avond en nacht het wegdek tussen de Zeeweg-Oost en de Rijnstraat opnieuw geasfalteerd. Hiervoor wordt de afrit van de N206 naar de Zeeweg tussen 19.00 en 06.00 uur afsloten.