Mannenzanggroep Sion geeft met drie andere koren een concert n de Nieuwe Kerk. | Foto: PR
Mannenzanggroep Sion geeft met drie andere koren een concert n de Nieuwe Kerk. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Vierkorenconcert 'He is Born!' in Nieuwe Kerk

n opbrengst voor restauratie Nieuwe Kerk

kerstconcert n Zaterdagavond 14 december belooft een heel bijzondere avond te worden in de Nieuwe Kerk van Katwijk. Op deze avond organiseren de vier besturen van Mannenzangroep Sion, Katwijks Jong mannenkoor Shir el Shaddaï, Het Rijnstreekkoor en familiekoor Ichthus het inmiddels traditionele vierkoren kerstconcert 'He is Born!' in de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat.

Het zal echt een prachtige muzikale avond worden. Nieuwkomer deze editie is het Rijnstreekkoor uit Rijnsburg onder leiding van Jan Verhoef. Uiteraard zijn de plaatselijke koren afzonderlijk te beluisteren met prachtige kerstnummers die ze ten gehore zullen brengen. Ds. P. Veerman zal deze avond spreker zijn. De koren worden deze avond begeleid op het orgel door Andre Hobo en vleugel Arjan Wouters. Uiteraard is er veel ruimte voor samenzang, zodat het publiek zelf ook ruim aan bod komt.


Renovatie Nieuwe Kerk

Zoals ieder vierkorenconcert steunen de koren een goed doel. Dit jaar blijven we dicht bij huis. De binnenkant van de Nieuwe Kerk is toe aan uitgebreide renovatie. Ieder vierkorenconcert hebben de koren van dit prachtige gebouw en orgel gebruik mogen maken. Uiteraard willen we daarom als samenwerkende koren bijdragen aan de renovatie van dit prachtige gebouw. Het is begrijpelijk dat de grote renovatie van het interieur van de Nieuwe Kerk veel gaat kosten.

Het concert wordt kosteloos aangeboden. Uiteraard hopen de organiserende koren dat u daarom het concert waardeert met een mooie bijdrage voor de renovatie tijdens de collecte. U komt toch allemaal naar de Nieuwe Kerk om te zingen en te luisteren op zaterdag 14 december 2019? Toegang is vrij. Aanvang 20.00 uur. De Nieuwe Kerk aan de Voorstraat 79 is open om 19.30 uur. Iedereen is welkom.