Afbeelding

Grasshoppers winnen van Almere Pioneers

basketbal n Afgelopen zaterdag speelde Sportiff Company Grasshoppers Heren 1 de uitwedstrijd tegen Almere Pioneers, dat momenteel 8e staat in de competitie. Na de verloren bekerwedstrijd van vorige week had het team wat recht te zetten. Grasshoppers speelde zonder Idir Bourjouane, die tijdens de bekerwedstrijd in Hoofddorp geblesseerd raakte aan zijn enkel. Ook Wouter Breel speelde nog niet mee, maar Tomas Breel en Jim van Zijl waren beide wel weer inzetbaar.

In het eerste kwart ging het erg gelijk op. Beide teams kwamen gemakkelijk tot scoren maar geen van beiden konden de overhand nemen. Het kwart eindigde met de kleine voorsprong in het voordeel van Grasshoppers: 20-22.

In het tweede kwart werd er meer energie gebracht door de mannen uit Katwijk en werd er sterk verdedigd. Meer steals en verdedigende rebounds resulteerde tot regelmatige fast-breaks en er werden een aantal mooie aanvallen gelopen. De voorsprong werd uitgebreid tot 31-43.

In de tweede helft ging Grasshoppers in hetzelfde tempo door en nam volledige controle over de wedstrijd. De spelers van Almere Pioneers raakte duidelijk gefrustreerd, maar door een aantal vrije driepunters raak te schieten en geregeld op de vrije worp lijn te komen konden zij het verschil nog enigszins beperkt houden. Toch werd er in het eind van het derde kwart uitgelopen naar 51-73.

Het vierde kwart bleef Grasshoppers de verdediging strak houden en werd er vooral inside veel gescoord. Door goed teamwork zijn zij in deze wedstrijd nooit in gevaar geweest en werd er uiteindelijk ruim gewonnen met 68-94.