André Morgen van HFC in luchtduel met Guus Jan van Weerdenburg. | Foto: OrangePictures/Kees Kuijt
André Morgen van HFC in luchtduel met Guus Jan van Weerdenburg. | Foto: OrangePictures/Kees Kuijt Foto: Kees Kuijt

V.v. Katwijk pakt punt tegen koploper HFC

voetbal n Katwijk wist zaterdag tegen koploper Koninklijke HFC een punt zeker te stellen. Een eindstand waar iedereen wellicht mee kon leven, al bekleef wel de vraag: deed Katwijk zich hier niet tekort?

Een stand van 1-1 tegen de koploper, in de serie die Katwijk moest neerzetten tot aan de winterstop, leek vooraf helemaal niet zo'n verkeerd resultaat. Maar de eerste helft in ogenschouw nemend, rees er bij de Katwijkers wellicht toch de vraag of ze zichzelf nu niet tekort hadden gedaan? Een aantal vrije trappen, een prima schot van Guus van Weerdenburg, maar ook tweemaal de ingevallen Brandon Robinson - hij kwam al na een kwartier voor de geblesseerd geraakte Marouane Afaker - werden gevaarlijk. Uiteindelijk wist alleen uitblinker Joey Jongman te scoren. Een doelpunt om in te lijsten, te halen dat wel.

Daar tegenover stond weinig inbreng van de Haarlemmers. Joel Donald had van dichtbij een wereldgoal in gedachten, maar zag zijn schot net over gaan. Verder oogden de Haarlemmers te statisch en hielden zich met handen en voeten overeind, tegen de Katwijkers (en met goedkeuring van de warrig fluitende Bronsvoort). Reden voor Tamerus om Floris van der Linden te wisselen voor de meer beweeglijkere Tadmine.

En dat betaalde zich uit. Tadmine gaf meteen al zijn visitekaartje af met een stevige tackle (en gele kaart), maar tekende niet veel later ook voor de gelijkmaker. De kleine Tadmine kon tussen Raoul Esseboom en Kay Blokland in, raak koppen. Daar bleef het wel bij en de oranjehemden wisten langzaam nog het evenwicht naar Katwijk te verschuiven. Met een spannende slotfase tot gevolg. Een aantal scrimmages, met een geclaimde handsbal op een schotje van Joey Jongman, zorgden voor gevaar, maar het gevaarlijkst werd Bart Sinteur. Zijn kopbal werd echter van de lijn gewerkt, dus zat een herhaling van de heldenrol een week eerder er voor de verdediger niet in.

Aanstaande zaterdag wacht de Katwijk wederomgeen kraker. Dan komt IJsselmeervogels op bezoek. Na het puntenverlies van Kon. HFC zijn zij de nieuwe koplopers in de ongemeen spannende Tweede Divisie.