Feestelijke opening nieuw marktplein

markt n Op vrijdag 20 december openen wethouders Adger van Helden en Jacco Knape het vernieuwde marktplein aan de Piet Heinlaan. Vanaf die vrijdag neemt ook de weekmarkt het marktplein weer in gebruik. Samen met de marktlieden organiseert de gemeente een feestelijke opening voor bezoekers en bewoners.

De werkzaamheden aan het nieuwe marktplein worden halverwege december afgerond. Op vrijdag 20 december wordt de weekmarkt daarom weer gehouden op het plein aan de Piet Heinlaan. Om het marktplein goed in te wijden organiseren de weekmarkt en de gemeente Katwijk deze dag een feestelijke opening.

Op deze speciale marktdag zijn aan het einde van de ochtend ook een aantal prijzen te winnen. Bezoekers van de markt krijgen in de week voor de opening, op 13 december, bij elke besteding van 10 euro bij een van de marktkramen een lootje. Wanneer je 13 december een lootje, ingevuld met jouw naam, inlevert bij de marktkramen maak je kans om tijdens de opening op 20 december een goed gevulde tas met producten van de markt te winnen.


Jeugdfilm in de bibliotheek

circus n De laatste gratis jeugdfilmmiddag van het jaar vindt plaats op woensdag 18 december om 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek. Een plezierig filmvervolg op de succesvolle jeugdserie, van stuntelende jongleurs en een verdwenen tent tot oud acrobatenzeer. De van tv overgewaaide cast is leuk en de sfeer is heel gemoedelijk. Kinderen van zes jaar en ouder kunnen zich gratis laten verrassen door deze fijne jeugdfilm.

De twaalfjarige Karo is weggelopen van huis omdat haar ruziënde ouders willen scheiden. Ze reist stiekem mee met haar vrienden Tonie en Victor van het in de problemen geraakte Circus Noël. Het circus mag onverwachts meedoen aan Cultura Nova, een belangrijk circusfestival. Als er onderweg mysterieuze dingen gebeuren komt hun deelname aan het festival in gevaar. Karo dreigt zelfs haar nieuwe circusfamilie te verliezen. De kinderen zetten alles op alles om het circus te redden, ook al komt hierdoor hun vriendschap zwaar onder druk te staan. Zal het Karo en haar vriendjes lukken om het circus te redden?


Advents- en Kerstviering

Naomi n Op woensdag 11 december is er bij Vrouwenkring Naomi de Advents- en Kerstviering met muzikale medewerking van De Kandelaar. Het thema van deze avond is 'Uw heilzon is aan het dagen'. Alle dames zijn welkom. Op elke kringavond wordt er gecollecteerd voor project Lifeline van World Servants en de onkosten. De activiteiten van deze kring vinden plaats in de grote zaal van de Ontmoetingskerk. Vanaf 19.30 uur is de koffie klaar. Het programma begint om 20.00 uur en is om ca. 22.00 uur afgelopen.