Jubilate geeft op 19 december een kerstconcert. | Foto: PR
Jubilate geeft op 19 december een kerstconcert. | Foto: PR Foto:

Drukke decembermaand voor Jubilate

jubilate n Met een zingend gelovendienst in de Grote Kerk te Rijnsburg, een tweetal kerstconcerten en een volkskerstzang wordt het een drukke decembermaand voor het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate.

De aftrap begint op zaterdagmiddag 14 december met een groots VIS-tival & verloting. De zingend gelovendienst is op zondag 15 december. De kerstconcerten worden gegeven op donderdagavond 19 december in Sporthal Cleijn Duin en op zaterdagavond 21 december in de Sint Janskerk te Gouda in een gezamenlijk concert met het Christelijk Gemengd Koor Hosanna. De traditionele volkskerstzang in de Nieuwe Kerk is op dinsdagavond 24 december.

Op donderdag 19 december geeft Jubilate haar kerstconcert in Sporthal Cleijn Duin. In dit concert zal het koor een groot aantal kerstliederen ten gehore brengen. Van traditionele kerstliederen tot Christmas Carols. Op speciaal verzoek zal het koor een aantal liederen uit het kerstoratorium 'Go to Bethlehem' zingen, dat dirigent Aldert Fuldner speciaal voor zijn koren heeft geschreven. Een prachtig muziekstuk met heel veel variatie in composities, waarin het kerstverhaal wordt verkondigd.

Dit keer geen sopraan maar drie tenoren die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in de musical The Lion King. Jonathan Vroege, Aron Bruisten en Silencio Pinas vertolkten daar de rollen van Mufasa, Ed de hyena en een aantal andere dieren. Jonathan was ook nog invaller voor de hoofdrol Simba. Dit keer zijn ze bij Jubilate te gast! Het zal een verrassend concert worden, waarin de solisten ook gezamenlijk met het koor zullen optreden.
Het Holland Symfonie Orkest zal het koor en de solisten begeleiden en het concert extra glans geven. Aan de vleugel zit Arthur Postma. De algehele leiding is in handen van Aldert Fuldner.

Kaarten voor het concert van donderdag 19 december in Sporthal Cleijn Duin kosten € 20,00 (inclusief consumptie) zijn verkrijgbaar bij: Haasnoot Mode, Voorstraat 14; Livera Peters, Princestraat 24; Boekhandel Het Baken Secr. Varkevisserstraat. Ook op www.jubilate.nl en bij de leden van het koor. Aanvang concert: 20.00 uur; zaal open om 19.00 uur.


Profiteer van vroegboekkortingen voor Groot Kerstcircus Leiden

Circus n Het Groot Kerstcircus Leiden presenteert vanaf zaterdag 21 december topcircusartiesten uit binnen- en buitenland in twee voorstellingen om 12.00 en 15.30 uur. Een compleet nieuw programma, speciaal voor mensen uit Leiden en omgeving samengesteld met zeer verrassende sterke elementen.

Bereid je voor op daverende acts met een keur van acrobaten en een hilarische clown. Geniet van het ruim twee uur durend kerstcircusprogramma in een sfeervolle ambiance. Negen dagen lang zetten onze artiesten hun beste beentje voor. Kerstcircus Leiden is er in geslaagd een absoluut topprogramma te presenteren en doet een gooi naar de titel Beste en gezelligste circus van Nederland.

De Mexicaanse Adela hangt aan haar haren hoog in de circuspiste en voert daar elegante circuskunsten uit. Reken maar dat deze act heel bijzonder is. Wat kinderen zal aanspreken is de act van Duo Waldek & Pavel die huizenhoge sprongen maken op een trampoline. En wat te denken van een vurige Gaucho-act met Edit en Raúl. Konstantin Beck komt op een stoere motor de piste binnen en gaat daarop nog eens balanceren met rolarolaplanken. Kijk op de website van het grootkerstcircusleiden.nl om alle acts te zien.

Het circus biedt een mooie actie, een vroegboekkorting van 5 euro op elke ticket, tot 20 december kun je profiteren van dat voordeel. En voor de laatste voorstelling op 29 december kun je alle tickets boeken met 10 euro korting. Vol is vol.

Kerstcircus Leiden biedt een show vol acrobatiek, clownerie en meer. | Foto: PR