Pien van der Niet (l.) en Joke Slings onthullen de plaquette. | Foto en tekst: Piet van Kampen
Pien van der Niet (l.) en Joke Slings onthullen de plaquette. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto:

Herdenkingsplaquette bij Amaliaboom

plaquette n Vorige week vrijdag werd in het Heerenschoolbos bij De Wilbert een plaquette onthuld bij de op 7 april 2004 geplante linde (Tilia), nu dus een koningslinde. Het was de Nationale Boomfeestdag en de toenmalige wethouder Joke Slings die hem destijds mede hielp planten onthulde samen met locatiemanager Pien van der Niet van De Wilbert een plaquette.

De 'vergeten boom' werd vorig jaar tijdens een bezoek van het college van B&W herontdekt en de Wijkraad Katwijk aan de Rijn nam het initiatief om de inmiddels aardig groeiende boom een Koninklijke status te geven.

De timing was perfect om aan de vooravond van de zestiende verjaardag van onze kroonprinses de boom toe te voegen aan het rijtje van andere Koninklijke lindebomen in de gemeente zoals in de tuin van het gemeentehuis ter ere van de inhuldiging van Koning Willem Alexander in 2013 en de Koningin Julianaboom in de Kerkstraat. Het was een select gezelschap waaronder leden van Wijkraad Katwijk aan de Rijn, Joke Slings en wethouder Adger van Helden.

Na afloop van de korte ceremonie zette Joke Slings een boompje op over de betekenis van de boom. 'Hij staat voor een lang leven, liefde, trouw en huwelijksgeluk'. Hier mag men wel een heel bos van planten.