Afbeelding
Foto: JOHAN VAN DAM

Pearle Katwijk wint regionale BWK-Award

prijs n Pearle Opticiens viert dit jaar feest: naast het vieren van het 60-jarige jubileum, won Pearle dit jaar voor de zevende keer de ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland-award. Pearle Opticiens Katwijk viert ook feest, want zij zijn samen met acht andere Pearle-locaties, regionale winnaar van de BWK-Award.

Zo'n 10.000 klanten beoordeelden hun eigen Pearle winkel. Zo blinken deze Pearle-toppers volgens het Katwijks publiek uit in service en klantvriendelijkheid. Een prestatie om trots op te zijn en dat zijn ze! Bedrijfsleider Corine Pothoff over het behalen van de winst: "De klant laat hiermee echt zien dat zij ons waardeert en dat is een enorme eer! Hier kan ik alleen maar heel stil van worden."

En hoe beter deze prijs te vieren dan met de eigen klant? Op 13 december tijdens de XL koopavond wordt er nog eens volop aandacht besteed aan het winnen van deze mooie award: met onder andere brillenpoetsers, en een hapje en een drankje in de eigen winkel. De hele maand december voeren zij de mooie actie: alle monturen voor € 1,00.

Naast kernwaarden als een uitstekende prijs, kwaliteit en service, focust Pearle ook op expertise. De afgelopen zestig jaar heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot dé oogspecialist binnen de optiekbranche. Die vakkennis deelt de opticiensketen graag met het publiek. Zo geeft Pearle de consument adviezen over schermgebruik en het belang van goede voeding om oogproblemen als bijziendheid te voorkomen. Daarnaast is dit jaar de online oogtest gelanceerd en kan de consument in alle Pearle-vestigingen terecht voor een gratis oogmeting.


Alzheimer Café

Bewegen n Op woensdag 11 december vindt er weer een bijeenkomst van het Alzheimer Café plaats in dienstencentrum Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62.

Bewegen heeft een positief effect op het slaappatroon, eetlust, stemming en eventuele onrust bij iemand met dementie. Bovendien stimuleert sporten sociale contacten en bevordert het spierkracht en coördinatie, wat het aantal valongevallen vermindert. Tijdens deze bijeenkomst zal er naast een
stuk theorie over bewegen, ook samen bewogen worden.

Alzheimer Café Katwijk is een ontmoetingspunt voor patiënten, familieleden, hulpverleners, vrijwilligers en overige belangstellenden die meer willen weten over leven met dementie.

Men is welkom vanaf 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur. De bijeenkomst eindigt tussen 21.15 en 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Het Alzheimer Café Katwijk is een samenwerkingsverband tussen Curadomi, DSV, Topaz, Welzijnskwartier, Buurtzorg, Marente en Alzheimer Nederland.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Corrie van Dijk-Wassenaar van Topaz Overduin, tel. 4056111.


NVVH Vrouwennetwerk

theater n De ochtendbijeenkomsten van Koninklijke NVVH-Vrouwennetwerk Katwijk, zijn elke tweede en vierde dinsdag van de maand van 9.30 tot 11.30 uur in de grote zaal van Tripodia, Hoornesplein 155 in Katwijk aan Zee. De koffie/thee (€ 1,50 per kopje) staat vanaf 9.00 uur klaar.

Op dinsdag 10 december is de heer De Bruijn, directeur van de Theaterhangaar, bij ons te gast. In de theaterhangaar is de voorstelling van Soldaat van Oranje. Een uitspraak van hem is: "Theaterhangaar en Hangaar 2, Van een stinkende vieze bende naar een toplocatie". Hij vertelt over zijn werk en hoe het gaat met dit bijzondere theater.

Men betaalt voor de eerste bijeenkomst € 10,00. Als u lid wordt, zal dit bedrag in mindering worden gebracht op de contributie. Valt de bijeenkomst in de smaak, dan heet NVVH Katwijk u welkom als lid. Info bij Janet van der Voort-Aanhaanen, tel. 4071706.