Kamerkoor Cantilene geeft kerstconcert

concert n Op vrijdag 20 december geeft Kamerkoor Cantilene een Kerstconcert in Kerkgebouw de Fontein aan de Willem de Zwijgerlaan.

Aan dit Kerstconcert werken mee Jacomina van der Plas sopraan en Julian Jonker orgel/vleugel.
Uitgevoerd zullen o.a. worden: Deutsche Messe für die Weihnachtszeit van Alois Bauer, Hallelujah van G.F. Händel, Weihnachts Wiegenlied van John Rutter, Dit zijn werken met orgel of vleugelbegeleiding. Het koor zingt ook a capella een aantal Christmas carols.
Jacomina van der Plas zingt See, amid the winter's snow van John Goss en in the bleak mid-winter van Gustav Holst. Het geheel staat onder leiding van Lorenzo Papolo.
Het concert begint om 20.15 uur en de kerk is open 19.45 uur. Toegangskaarten a € 10,00 zijn vanaf 2 december verkrijgbaar bij de leden, in de kerk en bij Adri van Rijn tel. 4029682.


Met Vocalis de kerstdagen in

Concert n Stille nachten, herders op de velden, koude winternachten, pril geluk in een stal en vrolijke kerstdagen, het wordt allemaal bezongen door kerstprojectkoor Vocalis bij het gratis kerstconcert vrijdag 13 december om 20.00 uur in de sfeervolle kerk van de H. Joannes de Doper aan de Kerkstraat 70.

Kinderkoor De Vrolijke Noot verzorgt ook een gastoptreden en naast momenten van samenzang worden er ook enige kerstteksten voorgedragen. De entree is gratis, De kerkdeuren gaan om 19.30 uur open.

Kerstprojectkoor Vocalis, bestaande uit 35 Vocalisten en 40 projectleden, heeft in acht repetities o.l.v. dirigent Aldert Prast en muzikaal begeleider Niek van der Meij een verrassend repertoire ingestudeerd. Kerstliederen in diverse talen worden vertolkt.

Waardering kan worden getoond bij de deurcollecte. Aansluitend is er ook nog de gezellige nazit in 'de kleine JOANNES'.


In memoriam Jan Vos

Jan Vos is op 76-jarige leeftijd overleden. Vos was bekend als sportpresentator, de grote man achter de sportprijzen in Leiderdorp en verslaggever bij diverse media. Vos is jarenlang actief geweest voor RTV Katwijk, en andere omroepen.

In zijn woonplaats Leiderdorp was Jan Vos er bij grote sportevenementen eigenlijk altijd bij. Zo was hij was PR medewerker en speaker bij de MidZomerLoop en medewerker van de Marathon Leiden afdeling Leiderdorp. 'Ik wens familie en bekenden alle sterkte bij dit gevoelige verlies. Jan voor alles wat je voor ons gedaan hebt: chapeau.' Willem Meijvogel voorzitter RTV Katwijk. 'Een bevlogen en markante collega is niet meer, vergeten doen we hem nooit!' zegt bestuurslid en directe collega Gerard Bol van RTV Katwijk.