Kerst-Vis-Tival & boutenfestijn

jubilate n Op zaterdagochtend 14 december houdt het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate vanaf 10.30 uur een Vis-Tival en verloting bij de opslagruimte van het koor in de Blekerstraat 4c. Deze locatie bevindt zich naast de Katwijkse Milieustraat.

Op dit Vis-Tival vindt men een keur aan versgebakken vis, zoals kibbeling, sliptong, lekkerbek, gebakken en gerookte vis, warm gerookte makreel en kippers. De vis wordt ter plekke gebakken. Haring, vers van het mes, met of zonder broodje, met of zonder ui, allemaal ten bate van het mannenkoor. De gebakken vis is alom bekend. De haring is voortreffelijk en van de bekende Jubilate-kwaliteit. Dit alles voor een zeer schappelijk prijsje.

Ook is op deze dag het rad vol fortuin weer actief. Men kan een gokje wagen om heerlijke kerstproducten te winnen zoals kerstbouten, kalkoen, kip en tam wild. Verder zijn er kerststollen, vlees en heerlijke wijnen. Allemaal bijzondere lekkernijen voor de komende feestdagen. Voor aanvulling van de prijzen zijn sponsoren welkom.

Natuurlijk wordt er voor een gezellige kerstsfeer gezorgd en wordt er gratis glühwein geserveerd (18+). Ook kan men toegangskaarten kopen voor het kerstconcert op donderdagavond 19 december. Aanvang om 10.30 uur. Het Vis-Tival sluit als de vis verkocht is en de prijzen verdeeld zijn.

De opbrengst is bestemd om de hoge kosten van het kerstconcert te bestrijden. Deze zijn maar gedeeltelijk terug te verdienen met de toegangsprijzen.


Open kerkdeuren

Triumfatorkerk n Elke zondag hoor je de kerkklokken luiden in Katwijk. Buiten op straat wordt het even druk. Een toerist staat verbaast in een zondagse file. Maar als inwoner van Katwijk weet je het; de kerkdienst gaat bijna beginnen.

Dit tafereel is voor Katwijkers algemeen bekend. Toch heerst er bij veel mensen nieuwsgierigheid naar wat er zich vervolgens binnen de kerk afspeelt. Tegelijkertijd is de drempel te hoog om zomaar naar binnen te stappen. Daarom opent de Triumfatorkerk op zaterdagmorgen 7 december haar deuren. Iedereen is welkom de kerk vanbinnen te bekijken. Er is gelegenheid tot ontmoeting, vragen en gesprek. Het orgel laat zich horen en een koor zingt liederen, die men gewoonlijk tijdens een kerkdienst zingt. Als je wel gewend bent de kerk te bezoeken, neem dan gerust kennissen en/of buren mee. Een ieder is welkom.

De deuren van de Triumfatorkerk, Piet Heinlaan 7-9, staan wijd open van 10:00 tot 12:00 uur (vrije in-en uitloop).