Recordopbrengst collecte Alzheimer

collecte n De collecte van Alzheimer Nederland heeft in de gemeente Katwijk in de week van 4 t/m 9 november wederom een recordbedrag opgeleverd. Circa 133 collectanten haalden tezamen € 14.253,97 op, zo'n duizend euro méér dan vorig jaar. De organisatie van de collecte in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg wil alle gevers en collectanten hartelijk bedanken.

Aandacht voor dementie is noodzakelijk, want 1 op de 5 mensen krijgt dementie. Op dit moment leven ruim 280.000 mensen in Nederland met deze ziekte. De verwachting is dat het aantal mensen met dementie explosief stijgt naar ruim een half miljoen (!) in 2040. Daar moet iets aan gedaan worden. Met meer onderzoek komen we dichter bij een toekomst zonder dementie voor onze kinderen én kleinkinderen. De collecteweek draagt hier in belangrijke mate aan bij. Alzheimer Nederland bedankt iedereen in de gemeente Katwijk die hieraan heeft meegeholpen.

Wie in 2020 ook een steentje wil bijdragen door mee te helpen als collectant? Alzheimer Nederland is hier blij mee. Opgeven kan via www.alzheimer-nederland.nl/collecteren of bij Lennart van der Plas via alzheimerkatwijk@gmail.com


Bingo bij DVS

bingo n Op vrijdag 29 november houdt Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) weer een bingoavond in haar clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg 51. Speel mee en maak kans op één van de vele mooie prijzen zoals cadeau- en dinerbonnen en win de jackpot. DVS zorgt voor de koffie, thee en wat lekkers. De zaal is open om 19.30 uur en de avond begint om 20.00 uur. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom.