Pierre van der Pol vierde zijn zilveren marktjubileum. | Foto: Piet van Kampen
Pierre van der Pol vierde zijn zilveren marktjubileum. | Foto: Piet van Kampen

Pierre van der Pol staat al 25 jaar op de Katwijkse weekmarkt

n 'Katwijkers hebben een warm hart voor de markt'

Marktjubileum n 'Het is een mooi leven en op de markt staan is niet handel en geld alleen. Je wordt er niet echt rijk van maar het heeft voor mij ook een nog een beetje een sociale functie', vertelt de jubilerende marktkoopman in zijn rijk gesorteerde kraam met een enorme keuze aan beenmode nadat hij kort voordien namens de gemeente door wethouder Jacco Knape in het zonnetje was gezet.

Door Piet van Kampen

Hij heeft zojuist zijn kleurrijke negotie open gesteld en de eerste klant die hem bezoekt heeft direct een spontane reactie in huis nadat het bekend was dat Van der Pol al 25 jaar een vast gezicht is op de weekmarkt. 'Gefeliciteerd. Leuk voor jou. Ik heb het gehoord'. Het is een van de gelukwensen die de sympathieke koopman in ontvangst mocht nemen.
Een andere wens van een trouwe klant in een scootmobiel spreekt helemaal voor zich. 'Wij zijn er trots op dat wij jou hier mogen ontvangen en ik hoop dat je hier nog heel veel jaren mag staan', noemt Van der Pol nog een voorbeeld. 'Katwijkers hebben een warm hart voor de markt en zijn trouwe klanten. Ze vertellen je als er een kleine geboren is of als er iemand in de familie gaat trouwen. Het schept een band en geeft een goed gevoel met de trouwe klanten. Ik sta ook op markten in Bodegraven, Wateringen, Sassenheim en Alphen aan de Rijn maar Katwijk is toch een speciaal publiek. Gezellige mensen die door weer en wind komen', heeft de koopman ervaren en bij wie het marktleven in de genen zit.

'Mijn vader is hier in 1967 begonnen en mijn moeder heeft hier ook vijf jaar gestaan voordat ik het overnam. Mijn vrouw Masja zit ook in de handel en staat op de markt in Berkel en Rodenrijs en in Zoetermeer', vervolgt de in Benthuizen woonachtige Van der Pol. 'Het is voor ons 'the way of life, de vrijheid van een zelfstandige ondernemer. Passie voor het vak en genieten van het succes'.


Black Friday

Aanstaande vrijdag is het Black Friday. 'Ik wil mijn jubileum op deze dag met de klanten vieren en zij krijgen op alle artikelen 20% korting. Zodoende wil ik iets terug doen voor mijn trouwe klanten. Het zijn tevreden klanten waar ik al jarenlang een plezierig contact mee heb'.