Kookgroep voor mannen

schelp n Sinds een aantal jaar is er in Buurtcentrum de Schelp, Suurmondstraat1 een kookgroep speciaal voor mannen 60+. Een leuke groep die iedere maandag bij elkaar komt om een maaltijd de bereiden en daarna gezamenlijk op te eten. Doordat er een aantal mannen is uitgevallen, is we er plek voor nieuwe enthousiastelingen om de groep te komen versterken. De kookgroep is iedere maandag van 11.00 tot 14.00 uur. De kosten zijn € 5,00 per keer exclusief drankje.

De kookgroep is ontstaan door een vraag van een aantal mannen om te leren koken. Er is op zoek gegaan naar een kok, ruimte en een vrijwilliger en de kookgroep was geboren. Iedere week komen de mannen eind van de ochtend samen in het buurtcentrum. Onder begeleiding van chef kok Daan de Wilde bereiden zij samen een maaltijd. Voorafgaand wordt er een bakje koffie gedronken en de week doorgenomen. Zo werken de mannen niet alleen aan het verbeteren van de kookvaardigheden, maar worden ook de sociale contacten versterkt.

Naast de kookgroep in Buurtcentrum de Schelp is er sinds kort ook gestart met een groep in de Zwanenburg aan de Zwanenburgstraat 62 op woensdag van 11.00 tot 14.00 uur, ook hier zijn de kosten € 5,00 per keer. In beide groepen is nog een aantal plekjes vrij. Meer informatie of aanmelden bij Margriet Rous, tel. 8894461 of margrietrous@welzijnskwartier.nl