Alles is in gang gezet om Renfred n Nederland te laten behandelen. | Foto: PR
Alles is in gang gezet om Renfred n Nederland te laten behandelen. | Foto: PR Foto:

Open Hearts for Kids kan weer een kind helpen

n 'Wij zijn heel blij dat het geld nu bij elkaar is'

hart n Dankzij veel donaties, giften en inzamelingen is het mogelijk Renfred Sarfo (7) vanuit Ghana naar Nederland te halen voor zijn broodnodige hartoperatie.

Open Hearts for Kids zet zich al vele jaren in om kinderen uit ontwikkelingslanden te helpen. Daarbij richtten zij zich met name op kinderen die een hartoperatie nodig hebben.

"Renfred heeft in Ghana al een voorbereidende operatie ondergaan, maar heeft de vervolgoperatie hard nodig om hem een gezond leven te kunnen bieden," vertelt Margreeth Boesaard, voorzitster van Open Hearts for Kids. "Wij zijn heel blij dat het geld nu bij elkaar is," vervolgt Margreet. "Alles is nu in gang gezet om hem zo snel mogelijk naar Nederland te halen, zodat hij eerst de nodige onderzoeken en vervolgens de operatie kan ondergaan in het LUMC."

Nazorg

"Omdat ouders er niet bij kunnen zijn is het belangrijk dat we de kinderen hier een vertrouwde omgeving bieden. Daarom worden de kinderen opgevangen in gastgezinnen die ervoor zorgen dat zij in een veilige omgeving rustig kunnen bijkomen van de reis en hen begeleiden naar het ziekenhuis," zegt Margreeth.

"Ook de nazorg is belangrijk. Onze gastgezinnen zijn de eerste opvang als ze uit het ziekenhuis komen, maar als ze weer terug naar huis gaan is nazorg nodig. Ook daarvoor is geld nodig. We hebben nu het geld bij elkaar voor de operatie en wat nu nog binnenkomt zal zeker weer een goede bestemming krijgen. Als het kind weer thuis is volgen daar nog controles en dergelijke. Die kunnen daar dan (deels) uit worden betaald."

Dankbaar

Magreeth benadrukt hoe geweldig het is dat er zoveel mensen zijn die de stichting een warm hart toe dragen, want zonder alle giften, acties en donaties zouden zij de kinderen niet meer kunnen helpen. "Elke keer is het weer spannend, want het gaat om veel geld, maar vooral om de gezondheid van een kind. En als het dan weer is gelukt dankzij al die lieve mensen die ons steunen, dan zijn wij super dankbaar."

Meer informatie staat op www.openheartsforkids.nl