Samen Rookvrij helpt, samen met Welzijnskwartier, goede voornemens in de praktijk te brengen. | Foto: web
Samen Rookvrij helpt, samen met Welzijnskwartier, goede voornemens in de praktijk te brengen. | Foto: web Foto:

Initiatief om te helpen stoppen met roken

stop! n Op 8 januari start Samen Rookvrij in samenwerking met Welzijnskwartier bijeenkomsten die steun bieden aan mensen die willen stoppen of gestopt blijven met roken.

Uit ervaring van initiatiefnemer Steef Thijssen en de statistieken blijkt dat er veel mensen weliswaar succesvol kunnen stoppen maar dat het volhouden vaak moeilijker is. De initiatiefnemer heeft hier zelf ook ervaring mee en kwam er achter dat voor deze groep mensen er geen hulp bestaat. Daarom heeft hij, met enkele andere ervaringsdeskundigen, een programma ontwikkeld waar mensen aan kunnen deelnemen om met succes een ex-roker te blijven.

Welzijnskwartier herkende de problematiek en was blij met zijn initiatief en wilde het graag ondersteunen. Samen gaan ze een doorlopende wekelijkse bijeenkomst organiseren. Hiermee kunnen mensen motivatie, steun en inzicht ontvangen zolang ze dat voor zichzelf nodig achten.

De kern van de bijeenkomsten bestaat uit een stappenplan. Iedere deelnemer krijgt de ruimte om zijn of haar ervaringen te delen. Door het delen van ervaringen met elkaar voel je je er minder alleen voor staan, doe je nieuwe inzichten op en voel je de kracht van de groep, die je helpt om door te zetten. De aanwezigheid van de groep in je leven kan je inspireren, motiveren en steunen om gestopt te blijven.

Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor iedereen die moeite heeft om gestopt te blijven met roken en voor mensen die willen stoppen. Het enige dat wordt gevraagd is de motivatie om te stoppen en om geen rookwaren mee te nemen naar de bijeenkomsten.

De bijeenkomsten zullen plaatsvinden in het Huis van de Buurt, gevestigd in het gebouw Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62. De wekelijkse bijeenkomsten worden gehouden op de woensdagavonden van 19.30 tot 21.00 uur. De eerste bijeenkomst is op 8 januari 2020.

Kosten en aanmelding

Ter introductie zijn de eerste negen bijeenkomsten die worden georganiseerd gratis. Daarna zal per keer een bijdrage worden gevraagd. Voor aanmelding en informatie kan men contact opnemen met dhr. S. Thijssen 06-50448206, SamenRookvrij@xs4all.nl of met Maria van der Plas, mariavanderplas@welzijnskwartier.nl


Met het hele gezin de adventsperiode in

Advent n Met de donkere weken voor Kerstmis gaan we ook de adventsperiode in, een tijd vol verwachting. Natuurlijk is voor menig kinderhart de komst van de goedheilig man deze dagen met de prachtige pakjesavond van veel groter belang. Maar ook zijn komst heeft voor die kinderen en sinterklasaanhangers met de kreet 'vol verwachting' te maken.

Zondag 1 december om 9.30 uur wordt in de gezinsviering van parochiekern H. Joannes de Doper in Katwijk de eerste zondag van de advent gevierd. Iedereen is welkom in de r.-k kerk aan de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn en de kerkdeuren gaan om 9.00 uur wijd open.

De eerste kaars van de grote adventskrans in deze kerk wordt in die adventsviering aangestoken. Dat wordt zeker ook muzikaal vertolkt met het intredelied 'Kijken naar wat komt'. Kinderkoor De Vrolijke Noot zingt ook prachtige themaliederen zoals o.a. 'Wensen voor een nieuwe tijd', 'Dromen worden waar' en 'Het lied van het licht'. Alles passende in het thema 'Zet je licht aan!' Kapelaan Boris Plavcic is de voorganger in deze viering. Dat u allen welkom bent blijkt zeker uit het lied 'Met open armen' van De Vrolijke Noot.


Techniek op de Marnix

handig n Afgelopen donderdagmiddag was er op de Marnixschool een techniekmiddag.

Alle kinderen zijn aan de slag gegaan met de lessen uit de techniektorens. Er werden bruggen gebouwd, fietsbanden geplakt, stroomkringen ontworpen etc. Kinderen zijn vol enthousiasme hiermee aan de slag gegaan en we kijken dan ook terug op een leerzame middag. Nu maar hopen dat straks meer kinderen zullen kiezen voor een opleiding in de techniek.

Afbeelding