| Foto: Wim Kulk
| Foto: Wim Kulk Foto: Wim Kulk

Grasshoppers H1 verliest van Bemmel

Basketbal n Zonder Youri van der Linden, Jim van Zijl en de gebroeders Breel moest Sportiff Company Grasshoppers Heren 1 naar Bemmel om het op te nemen tegen de nummer 1 van de competitie. Jake Prins was ondanks een keelontsteking toch omgekleed en was daarmee de 7e speler waarmee Grasshoppers het deze wedstrijd moest doen.

De mannen begonnen sterk aan de wedstrijd. Met name Idir Bourjouane kon gemakkelijk zijn man verslaan en de bal delen voor een open schot of zelf naar de basket driven. Na het eerste kwart, dat eindigde met een voorsprong van 5 punten, begon Dolphins echter een stuk beter te spelen en kwamen de Katwijkers op achterstand. Dit kwam voornamelijk door de vele aanvallende rebounds die Dolphins kon pakken. De tweede kansen die zij hiermee creƫerden werden goed benut.

Grasshoppers begon het derde kwart met een achterstand van 9 punten en deze liep direct op door het sterke aanvallende spel van Dolphins. Met name Keime Helfrich (36 punten) was moeilijk af te stoppen en schoot bijna al zijn driepunters raak. Grasshoppers vocht zich toch weer terug in de wedstrijd en kon het gat dichten tot 7 punten verschil. Dit leek het omslagpunt van de wedstrijd te worden maar helaas was deze comeback van te korte duur.

In het vierde kwart was duidelijk te zien dat de kleine rotatie van nu slechts 6 man zijn tol begon te eisen. De laatste minuten van de wedstrijd konden de Dolphins volledig hun gang gaan. De vele driepunters en makkelijke scores die zij in de slotfase konden maken resulteerde in een eindstand die een wat vertekend beeld geeft van de gehele wedstrijd: 109-80.

Zaterdag 23 november speelt Heren 1 om 18.30 uur thuis in sporthal Cleijn Duin tegen Uball uit Utrecht.