De goedheiligman deed ook in Katwijk zijn intrede. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
De goedheiligman deed ook in Katwijk zijn intrede. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde Foto:

Sint Nicolaas blij met mooi weerzien

intocht n 'Het was weer een prachtige intocht mede door de organisatie van de Sintenpietenactie', aldus de goedheilig man. 'Met de pakjesboot kwamen we aan in de Zwaaikom waar duizenden kinderen stonden te wachten op onze jaarlijkse aankomst in Katwijk. Een plaats waar ik met mijn Pieten elk jaar weer graag kom en hartelijk wordt verwelkomd.'

Ook burgemeester Cornelis Visser was aanwezig. Hij is los in de heupen zagen we toen de Flying stars hun dansje voor de Sint deden. Een hele aardige man die dit jaar net zoals voorgaande jaren ook bijzonder lief is geweest, Na Sinterklaas de belangrijkste man in Katwijk.

Zowel kinderen als ouders en oudere mensen lijken altijd weer betoverd te worden door de Sint. Hij is voor groot en klein en dat is zo. In optocht naar het dorp met de Jong Floraband voor onze koets en achter ons veel kinderen en één van de twee Pietenbandjes. Op de Princestraat vanaf het balkon de kinderen toegesproken en samen gezongen. Tijdens de rondwandeling veel foto's en heel veel plezier. Om 16.00 uur heeft Sinterklaas het huis van Sinterklaas feestelijk geopend op het Emmaplein. Pietenband in polonaise met Sinterklaas en de kinderen.

Het was prachtig weer en de hele middag feest. 'Het was weer een genot om in Katwijk aan te mogen komen'.