Jan en Truus vierden hun zestigjarige bruiloft. | Foto: Piet van Kampen
Jan en Truus vierden hun zestigjarige bruiloft. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Jan en Truus al zestig jaar een (h)echtpaar

Diamant n Jan Kerpershoek (81) zag het daglicht in Valkenburg en Truus Kerpershoek-Heemskerk (79) werd in Leiden geboren maar groeide op in Oegstgeest. Het diamanten echtpaar herdacht op 12 november dat zij zestig jaar geleden op het stadhuis in Leiden elkaar eeuwige trouw beloofden. Een belofte die zij nimmer hebben verbroken.

Door Piet van Kampen

Het was tijdens een dansavond dat het toen nog jonge stel elkaar voor het eerst in de ogen keek. Na afloop was het buiten mistig en Jan bood aan om haar thuis te brengen. 'Wij gingen de mist in' lacht Jan en Truus direct er over heen 'Maar in ons huwelijk is het nooit mistig geweest'. Dat moge duidelijk zijn want het is een hecht paar dat nog steeds gek op elkaar is ondanks dat Jan sinds februari in de Wilbert woont en uitstekend wordt verzorgd. Zij kregen een zoon, Arjan en zijn ook dol op hun kleinkind Jan Willem.

Na de huwelijksdag trok het stel in bij de ouders van Truus. Voor korte tijd want zij betrokken een woonwagen op het terrein van de toenmalige steenfabriek van de gebroeders Schipholt in Katwijk. Daar verdiende Jan de kost maar na het faillissement ging hij werken bij de Marine in Oegstgeest. Na 10 jaar vonden zij een huisje in het Commandeurspad, verhuisden vervolgens naar de Wassenaarseweg om uiteindelijk een totale nieuwe woning aan de Baron van Wassenaarlaan te betrekken. Nu woont Truus daar alleen maar kan zich met wat hulp goed redden.

De grote passie van Jan was muziekvereniging de UNI waar hij 50 jaar lid van was en 18 jaar de voorzittershamer hanteerde. Vanwege zijn inzet voor de UNI werd hij koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Daarnaast viste hij ook graag. Truus werkte jarenlang bij de Wilbert en pakte regelmatig een boek of nam de borduurpennen ter hand. Na het pensioen was Jan regelmatig in de keuken te vinden, stapte samen met Truus op de fiets en deden gezamenlijk hun boodschappen.

Veel vakanties werden er in het Duitse Kulz genoten en werden vanwege hun jarenlange komst daar door de plaatselijke burgemeester in het zonnetje gezet. 'We hebben een fijn leven gehad' is het diamanten paar eensgezind en zijn nog steeds gek op elkaar. Hun levenswijsheid: 'elkaar vrij laten voor elkaars hobby's'. Het jubileumfeest werd met een heerlijk diner in familiekring gevierd.


Sint en Pietenactie zet Katwijk aan zee in het licht met optocht

lichtjesoptocht n Na ruim 20 jaar is Stichting Sint en Pietenactie actief met bezoeken bij particulieren, instellingen verenigingen en bedrijven. En ook dit jaar mag de jaarlijks terugkerende lichtjesoptocht niet ontbreken. Inmiddels bij velen bekend en een evenement waar naar uitgekeken wordt.

Op zaterdag 23 november is iedereen vanaf vier uur 's middags welkom in de Zwaaikom in Katwijk, waar dan al veel vrolijke Pieten, een schminkkraam, een springkussen, een PietenDJ en optredens van een Pietenband en Twirlgroep Desiree Katwijk het publiek zullen vermaken voordat de Sint per boot aankomt. De lichtjes voor de optocht kunnen vanaf vier uur gekocht worden á € 5,00 per stuk incl. een cadeautje na afloop. Alle opbrengsten zijn voor het goede doel! De kleurplaat van de intocht kan hier ook ingeleverd worden bij het grote cadeau op het podium in de Zwaaikom.

Om 17.00 uur komt Sinterklaas per boot aan in de Zwaaikom, waarna de Lichtjesoptocht van start gaat. De route loopt via Prins Hendrikkanaal, Tramstraat, Roest van Limburgstraat, Varkevisserstraat richting de Drieplassenweg. Vanaf daar loopt de route via de Koninginneweg, Zuidstraat, Voorstraat terug naar de Zwaaikom. Sinterklaas vindt het erg leuk als de bewoners langs de route naar de verlichte stoet komen zwaaien. Dus vertel het vooral aan familie die op de route woont. Twirlgroep Desiree zal voorop gaan, gevolgd door de junioren van DVS, Sinterklaas, twee gezellige Pietenbands en wel 50 vrolijke Pieten.

De Lichtjesoptocht is een jaarlijks terugkerend evenement van Stichting Sint en Pietenactie. Deze Stichting zet zich met ruim 130 vrijwilligers in om geld op te halen voor het goede doel.
Meer informatie over de optocht of boekingen via www.sintenpietenactie.nl

Afbeelding