Volop kerstboomornamenten zijn te vinden aan de omgekeerde bomen. | Foto: Monica Teunissen
Volop kerstboomornamenten zijn te vinden aan de omgekeerde bomen. | Foto: Monica Teunissen Foto:

Volop kerstsfeer bij Tuincentrum Moerkerk

kerstshow n Het is weer tijd voor winterse gezelligheid. Om huis en tuin in kerstsfeer te brengen is weer een breed assortiment aan mooie spullen te vinden bij Tuincentrum Moerkerk. Op het gemak kijken en kiezen wordt weer gezellig en gemakkelijk gemaakt met de vertrouwde kerstshow.

Wie de plantenkas binnenloopt, kan niet om de kerstshow heen. Diverse kersthoekjes zijn te vinden door de gehele plantenkas heen. Wie rustig de tijd neemt om de diverse displays te bekijken laat zich verrassen door vele leuke trendy en vooral ook unieke ornamenten. Natuurlijke ornamenten, vervaardigd uit eerlijke natuurlijke materialen zoals hout, voeren nog altijd de boventoon. Niet meer weg te denken. Nieuw zijn ornamenten gemaakt van cortenstaal in roestkleur. Mooi om te combineren met roomwit of goud. Het assortiment laat zich samenvatten als gezellig, knus met een tikje vintage. "Bij ons vind je geen massawaar", verklaart bedrijfsleider Hermien niet zonder trots. "We kopen op dezelfde beurzen in als onze collega's maar we pikken er net andere leuke spullen uit."

Een leuk detail is dat amateurfotografen van diverse KBO-afdelingen uit de streek de jaarlijkse traditie hebben om in alle rust de diverse elementen van de kerstshow op de gevoelige plaat vast te leggen.

Eind deze maand arriveert een lading fraaie ranke nordmann-kerstbomen. Daarnaast zijn er nu al mooie blauwsparren op kluit en zilversparren. De bomen worden desgewenst door de hoveniers voorzien van een kruis en verpakt in plastic zodat ze meteen de auto in kunnen zonder in de zomer nog naalden te vinden. Chris Moerkerk hanteert persoonlijk de zaag om te zorgen dat de bomen keurig rechtop staan. Voor binnen en buiten is er een mooi en uitgebreid assortiment LED-verlichting op netstroom of batterijen. Binnen een handomdraai kun je een boom of je huis vol lichtjes hebben hangen. Een goed advies spreekt hierbij voor zich.

kerststukken

Voor de creatievelingen zijn er volop materialen te vinden om een mooi kerststuk te maken: oasis, groen in alle soorten, kaarsen, decoratiemateriaal; alles is op voorraad. Voor wie het zelf maken te lastig vindt, zijn er vanaf eind deze maand kant-en-klare kerststukken te koop.

vuurwerk

Om het jaar knallend uit te luiden is Tuincentrum Moerkerk ook dit jaar weer het adres. In de laatste dagen van het jaar is er mooi sier- en keihard knalvuurwerk te koop. De verkoop van vuurwerk is op zaterdag 28 december tot 17.00 uur, maandag 30 december tot 20.00 uur en op dinsdag 31 december tot 17.00 uur. Binnenkort valt de vuurwerkfolder huis-aan-huis op de mat en ligt deze in het tuincentrum aan de Wassenaarseweg 71A.


Zangavond met Vierboet

senioren n Zo aan het eind van het jaar met het kerstfeest in het verschiet hebben de meeste koren weinig tijd meer, daarom is de organisatie van de zangavonden in het Dienstencentrum blij met de komst van de Vierboet.

Het 25 oude koppen tellend koor komt op 21 november naar de Zwanenburgstraat 62 met veel nieuwe koorleden samen zingen en luisteren. De zangavond duurt van 19.30 tot ca. 21.30 uur. Toegang en koffie/thee gratis.